Csatlakozz hozzánk

Hírek

Burkolt kishercegek: KTM RC125, 200 és 390

Jönnek a KTM legkisebb sportmotorjai: aki azt hitte, hogy a kétüteműek hanyatlásával vége az izgalmas kezdőmotorok korszakának, azok figyeljék csak az osztrákok új, idomos-kisköbcentis  trióját!

Közzétéve

ekkor

ktm rc125-200-390
RST AIRBAG
MPS RAM MOUNT

A fiatalabb rajongók már régóta várhatják a beharangozott kis lökettérfogatú sportmodellek megjelenését. A gyártó nem okozott nekik csalódást, hiszen az új típusok egyértelműen versenyorientáltak, leginkább a GP Moto3 kategóriájára hajaznak. Elsőként a versenyváltozatokat leleplezték le, és immáron minden szögből szemügyre vehetjük az utcai verziókat is.

Lehet, hogy az első fényszórók nem sikerültek szemet gyönyörködtetőre, azonban a többi részük nagyon is figyelemreméltó. Az RC8-hoz hasonlóan futurisztikusra sikeredett a forma, sőt a versenyváltozatokkal ellentétben e modellek megkapták – a nagytestvérhez hasonlóan – az alulra helyezett kipufogókat is. A váz és a segédváz igazán KTM-es lett – de valójában mintha nem is ezekhez a kisebb erőforrásokhoz tervezték volna őket.


Mindhárom típus egyhengeres aggregátot kapott, melyek Indiában készülnek. A 125 és 200 köbcentis kistestvérekről nem tudunk még pontos adatokat, de a nagytesó 147 kilós száraz súllyal és 43 lóerővel száll harcba – akárcsak az alap, a 390-es Duke. Utóbbiból egyébként biztosan élvezetes “single racer” pályamotor válna (mondjuk a KakucsRingre, ahová tulajdonképpen a 200-as is elég lenne, ahogyan azt mostanában többször is láttuk – a szerk).


Az üzemanyagtartály méretével is a versenyzésre próbált utalni a gyártó, mivel csupán 10 literesre szabták. Habár az RC-k nem kifejezetten túrázásra termettek, a gyártó rögtön bemutatott egy kisebb túratáskát is a típusokhoz. Kíváncsian várjuk, miként válik be a KTM újdonsága a gyakorlatban, és reméljük hogy az árakat is sikerül megfelelően kikalkulálniuk.A közelgő milánói motorkiállítás után többet tudunk majd mondani, és az EICMA-n azt is megnézzük, hogyan fest az eleje élőben…

Comments

comments

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

MPS AIRFORM

Trending