Csatlakozz hozzánk
HYPERSPORT

Hírek

Burkolt kishercegek: KTM RC125, 200 és 390

Jönnek a KTM legkisebb sportmotorjai: aki azt hitte, hogy a kétüteműek hanyatlásával vége az izgalmas kezdőmotorok korszakának, azok figyeljék csak az osztrákok új, idomos-kisköbcentis  trióját!

Közzétéve

ekkor

ktm rc125-200-390
ALPINESTARS OFF ROAD
MPS RAM MOUNT

A fiatalabb rajongók már régóta várhatják a beharangozott kis lökettérfogatú sportmodellek megjelenését. A gyártó nem okozott nekik csalódást, hiszen az új típusok egyértelműen versenyorientáltak, leginkább a GP Moto3 kategóriájára hajaznak. Elsőként a versenyváltozatokat leleplezték le, és immáron minden szögből szemügyre vehetjük az utcai verziókat is.

Lehet, hogy az első fényszórók nem sikerültek szemet gyönyörködtetőre, azonban a többi részük nagyon is figyelemreméltó. Az RC8-hoz hasonlóan futurisztikusra sikeredett a forma, sőt a versenyváltozatokkal ellentétben e modellek megkapták – a nagytestvérhez hasonlóan – az alulra helyezett kipufogókat is. A váz és a segédváz igazán KTM-es lett – de valójában mintha nem is ezekhez a kisebb erőforrásokhoz tervezték volna őket.


Mindhárom típus egyhengeres aggregátot kapott, melyek Indiában készülnek. A 125 és 200 köbcentis kistestvérekről nem tudunk még pontos adatokat, de a nagytesó 147 kilós száraz súllyal és 43 lóerővel száll harcba – akárcsak az alap, a 390-es Duke. Utóbbiból egyébként biztosan élvezetes “single racer” pályamotor válna (mondjuk a KakucsRingre, ahová tulajdonképpen a 200-as is elég lenne, ahogyan azt mostanában többször is láttuk – a szerk).


Az üzemanyagtartály méretével is a versenyzésre próbált utalni a gyártó, mivel csupán 10 literesre szabták. Habár az RC-k nem kifejezetten túrázásra termettek, a gyártó rögtön bemutatott egy kisebb túratáskát is a típusokhoz. Kíváncsian várjuk, miként válik be a KTM újdonsága a gyakorlatban, és reméljük hogy az árakat is sikerül megfelelően kikalkulálniuk.A közelgő milánói motorkiállítás után többet tudunk majd mondani, és az EICMA-n azt is megnézzük, hogyan fest az eleje élőben…

MPS ALPINESTARS 2017
MPS AUTOMAG

Comments

comments

Hirdetés
Astone

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

Kövess bennünket az Instagramon is!

ALPINESTARS OFF ROAD
MPS RAM MOUNT

Trending