Csatlakozz hozzánk

Blog

Bunyó a teremkrosszon…

Szvoboda Bencéék túlfűtött jelenete a nyíregyházi Super-Moto-Cross-ról… (videó)

Közzétéve

ekkor

RST AIRBAG
MPS RAM MOUNT

Nyíregyházán már nagy hagyománya van a teremkrossznak, hosszú idő óta minden évben megrendezik itt a fapadlós viadalt. Bár a tavalyi esemény kimaradt, hétvégén azonban újra felzúgtak a motorok a Bujtosi Szabadidő Csarnokban. A két napos versenyen szinte minden kategóriában megdőlt a papírforma, látványos csatákat és nem várt izgalmakat hoztak a futamok.

A versenyzők – akik között voltak rutinos teremkrosszozók és újoncok is – mindent beleadva küzdöttek, néha már túlságosan is: az egyik rosszul sikerült előzési kísérlet majdnem verekedésbe fulladt…

Történt ugyanis, hogy az idei MX-bajnok, az itt is nagy esélyes Szvoboda Bence Marcus Eignerrel és Grillmayer Gáborral csatázott az első helyért, majd mikor az egyik kanyarban megpróbált elmenni az osztrák mellett, ez nem sikerült, és kirántotta ellenfele alól a gépet. Benne van a pakliban a sportág esetében, a külföldi pilótának ez mégsem tetszett, így igyekezett továbbra is a földön tartani Szvobodát, akinek viszont ez nem tetszett, így aztán látványos gesztusok és némi lökdösődés kíséretében elkezdték lerendezni a dolgot. Sokáig azonban nem volt alkalmuk birkózni, a pályabírók ugyanis gyorsan közbeléptek.      

Az akció után Eigner – megsérült motorja miatt – már nem bírta folytatni a futamot, Bence az 5. helyig tornázta fel magát.

Íme egy videó a futamról, 11:30-nál az ominózus eseménnyel

Szvoboda Bence nyilatkozata az esésről:

“Egyszerűen nem volt más választásom, nyerni akartam. Eigner rutinosan becsukta a kiskapukat, csak a rönksor előtt hagyott egy kicsi helyet. Megpróbáltam, rosszul sült el, összeborultunk. Így utólag persze már másképp csinálnám, főleg a vasárnap fényében, hiszen ezen a bukáson ment el az összetett győzelmem. Az idegesített fel, hogy belerúgott a motoromba. Tombolt bennünk az adrenalin, nem tudtam mérlegelni és meglöktem, aztán ő visszalökött. De annyira nem volt komoly, a motokrossz már csak ilyen!” – mondta az MXOnline-nak hazai krossz fiatal nagyágyúja.


“Az idegesített fel, hogy belerúgott a motoromba. Tombolt bennünk az adrenalin…”


A nyíregyházi teremkrossz részletes eredménylistáját ITT találod

Képek: Nagy Norbert Videó: Tóth István

Comments

comments

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

MPS AIRFORM

Trending