Csatlakozz hozzánk

Hírek

Buell: élt 26 évet

A Harley-Davidson bezárja a gyárat, eladja az MV Agustát is.

Közzétéve

ekkor

RST AIRBAG
MPS RAM MOUNT

Megvan a gazdasági válság első nagy motoros áldozata: a Harley-Davidson bejelentette, hogy megszünteti a Buell motorkerékpárok gyártását, illetve eladja az alig több mint egy éve megvásárolt MV Agustát.

A sokkoló hírt maga az alapító, Erik Buell jelentette be a márka honlapjának nyitóoldalán közzétett videóban. A két és fél perces felvételen a láthatóan meghatott és csalódott Buell megköszöni a vásárlóknak és a rajongóknak az eddigi támogatást, illetve többször is büszkén elmondja, hogy cége a korlátozott erőforrások és a viszonylag kevés alkalmazott ellenére fel tudta venni a versenyt a nagyvállalatok által működtetett konkurenciával.

Erik Buell hivatalos bejelentése

A Buell kereskedések egyelőre nem zárnak be, előbb eladják a még készleten lévő gépeket és kiegészítőket. A Harley-Davidson természetesen továbbra is garanciát vállal a motorokra, illetve biztosítja az alkatrészellátást és a szervizelést.

A H-D pénzügyi okokkal magyarázza a döntést: tavalyhoz képest az idei harmadik negyedévben 21,3 százalékkal esett vissza az új Harley-Davidson(!) motorok eladása (a második negyedévben még rosszabb, 30,1 százalék volt az arány), a cég nettó bevételei pedig 84,1 százalékkal csökkentek. A cél tehát a Harley megmentése, és ennek érdekében a Buell mellett az MV Agustát is feláldozzák: a legendás olasz márka most új tulajdonos után nézhet. A Buell gyár bezárásával körülbelül 180 ember veszíti el a munkahelyét, Erik Buell tanácsadóként a vállalatnál maradhat, de erről még nem született döntés.

Lehet, hogy egyszer még lesz folytatás?

Comments

comments

Trending