Csatlakozz hozzánk
HYPERSPORT

Hírek

Buell: élt 26 évet

A Harley-Davidson bezárja a gyárat, eladja az MV Agustát is.

Közzétéve

ekkor

MPS RAM MOUNT
ALPINESTARS OFF ROAD

Megvan a gazdasági válság első nagy motoros áldozata: a Harley-Davidson bejelentette, hogy megszünteti a Buell motorkerékpárok gyártását, illetve eladja az alig több mint egy éve megvásárolt MV Agustát.

A sokkoló hírt maga az alapító, Erik Buell jelentette be a márka honlapjának nyitóoldalán közzétett videóban. A két és fél perces felvételen a láthatóan meghatott és csalódott Buell megköszöni a vásárlóknak és a rajongóknak az eddigi támogatást, illetve többször is büszkén elmondja, hogy cége a korlátozott erőforrások és a viszonylag kevés alkalmazott ellenére fel tudta venni a versenyt a nagyvállalatok által működtetett konkurenciával.

Erik Buell hivatalos bejelentése

A Buell kereskedések egyelőre nem zárnak be, előbb eladják a még készleten lévő gépeket és kiegészítőket. A Harley-Davidson természetesen továbbra is garanciát vállal a motorokra, illetve biztosítja az alkatrészellátást és a szervizelést.

A H-D pénzügyi okokkal magyarázza a döntést: tavalyhoz képest az idei harmadik negyedévben 21,3 százalékkal esett vissza az új Harley-Davidson(!) motorok eladása (a második negyedévben még rosszabb, 30,1 százalék volt az arány), a cég nettó bevételei pedig 84,1 százalékkal csökkentek. A cél tehát a Harley megmentése, és ennek érdekében a Buell mellett az MV Agustát is feláldozzák: a legendás olasz márka most új tulajdonos után nézhet. A Buell gyár bezárásával körülbelül 180 ember veszíti el a munkahelyét, Erik Buell tanácsadóként a vállalatnál maradhat, de erről még nem született döntés.

Lehet, hogy egyszer még lesz folytatás?

MPS ALPINESTARS 2017
MPS AUTOMAG

Comments

comments

Hirdetés
Astone

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

Kövess bennünket az Instagramon is!

ALPINESTARS OFF ROAD
MPS RAM MOUNT

Trending