Connect with us
Suzuki

Hírek

Budapesten járt a veterán világtúrázó

Nepálból Angliába tart egy 70 éves motoros egy 102 éves motoron…

Published

on

ULTRABOLT
RST AIRBAG

Nepálból Angliába tart egy 70 éves motoros egy 102 éves motorkerékpáron, aki nemrégiben a Közlekedési Múzeumban is tiszteletét tette.

Ron Fellowes közel 70 éves ausztrál motorversenyző, aki egy 1910-es belga gyártmányú FN motorkerékpárral Nepálból Belgiumba, majd Angliába motorozik. Ron február 12-én indult Katmanduból és Nepálon, Indián, Pakisztánon, Iránon, Törökországon, Bulgárián és Románián keresztülmotorozva, több mint 12000 kilométert megtéve augusztus elején ért Magyarországra.

Ekkor a budapesti Közlekedési Múzeumba is ellátogatott, ahol az utazónak bemutatták a hazai közlekedés múltjának néhány eseményét, és a Magyarországon használt járműveket, természetesen elsősorban a régi motorkerékpárokat. A Múzeum meglepetés vendéggel is készült, ugyanis akkortájt ért haza, és jelen volt a motoros fogadásán Mátyás Zoltán, aki szintén az év elején Bali szigetéről indult föld körüli kerékpártúrára. A találkozó megszervezésében a Múzeum segítségére volt Martoni András, aki néhány héttel azelőtt Bulgáriában találkozott a veterán motoros túrázó Ron Fellowessel.


Egy 1910-es belga FN – múzeumi darab, a 70 éves ausztrál utazó mégis csak látogatóban járt vele a Közlekedési Múzeumban…

Forrás: MMKM; Fotó: MTI

Sportster

Facebook

INSTAGRAM

MPS AIRFORM
caballero

Trending