Csatlakozz hozzánk

Akciók

Bridgestone krosszgumik

Különböző terepviszonyokra eltérő versenyabroncsokat kínál a gyártó

Közzétéve

ekkor

RST AIRBAG
MPS RAM MOUNT

A Bridgestone 2006-ban teljesen megújította cross-versenygumi kínálatát, méghozzá az AMA-ban szerzett tapasztalatait felhasználva.

A japán gyártó három különféle talajminőségre készíti verseny abroncsait: ezek a “soft”, “intermediate”, ill. a “hard” talajkondíciók. Ahogy a nevük is sejteti, a soft laza, lágy talajra készül, az intermediate a túlnyomó részt száraz talajt preferálja, míg a hard murvás, köves pályára szánt gumi.

Soft talajviszonyokra az M203/M204 páros való a Bridgestone kínálatából: felázott pályán, agyagos, saras részeken és homokon is kitűnően teljesít. Elődjéhez képest javult az abroncs talajtömörítése, mintázata kialakításának köszönhetően pedig kellőképpen a földbe mar a gumi. A fejlesztések eredményeként javult a féktáv és a kigyorsítási stabilitás, a csúszási hajlam viszont csökkent. Bár nem valószínű, hogy krosszgéped bütykeit aszfalton koptatod, de a profilblokkokat a letöredezés ellen még jobban megerősítették.


M203/M204 – “soft” talajminőségre

Az intermediate, vagyis leginkább száraz talajra készült M403/M404 abroncsok esetében is megerősítették a bütyköket a gyökereiknél a letöredezés ellen. Kiváló talajtömörítés és nagyon pontos irányíthatóság jellemzi ezt a párost, továbbá kijárt pályán is meggyőző vonóerő. Valószínűleg ezek az abroncsok lesznek a szezon során leginkább használatosak, mivel száraz körülmények közé szánták őket – és az idény nagy részében e viszonyok érvényesülnek.


M403/M404 – “intermediate” talajviszonyokra

Kemény, köves talajra tervezték az M603/M604 párost, speciális vágás-és kopásálló keverékkel. A mintázat eléggé zárt, ill. a profilblokkok erősítésének köszönhetően van védelme az abroncsnak a mechanikai sérülésekkel szemben. A “soft” és “intermediate” abroncsok (akciós) ára – méret függvényében – kb. 10-18 ezer Forint között mozog. A “hard” cross versenygumik pedig 13 ezer Forint felett kezdődnek, de ugyanúgy 18 ezer környékén végződnek.


M603/M604 – “hard” körülmények közé

Comments

comments

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

MPS AIRFORM

Trending