Csatlakozz hozzánk

Hírek

Bravúros magyarok a Junior MX EB-n

Técsi László 7., Pergel Bence 9., Zanócz Noel 11. lett a junior
motokrossz Európa-bajnokság 65 köbcentis kategóriájában. Kovács Ádám 7.,
Jakob Kristóf a 26. helyen zárt a 85 köbcentisek között Loketben

Közzétéve

ekkor

RST AIRBAG
MPS RAM MOUNT

Ezen a hétvégén a motokrossz-világ Csehországra figyelt, a két futamos junior Európa-bajnokság mellett a felnőtt világbajnokság 13. fordulóját rendezték meg német-cseh határhoz közel fekvő Loketben. A Magyarországhoz legközelebbi VB-állomáson rengeteg hazai szurkoló buzdította a helyszínen a magyar fiúkat, akik a junior EB-címekért szálltak harcba ezen a hétvégén.

Két kategóriában, öt ifjú jutott túl sikeresen a selejtező zónákból, és lehetett ott a kontinens 40-40 legjobb versenyzője között. A 9-11 évesek számára kiírt 65 köbcentis kategóriában Pergel Bence (MAMI Team Fehér), Técsi László Márk (Hell KTM Kesckemét) és Zanócz Noel (Husqvarna Maurer Racing Team) képviselhette Magyarországot. A 12-14 évesek kategóriájában, a 85 köbcentis géposztályban Jakob Kristóf (Husqvarna Maurer Racing Team) és Kovács Ádám Zsolt (Team HTS KTM) szerzett indulási jogot.


Mindkét kategória két futamot teljesített a hétvége során, és a két futam összesítése alapján hirdettek végeredményt. A magyar krosszosok erőn felül teljesítettek, hosszú évek óta nem volt ilyen sikeres világversenye a magyar motokrossznak, melyen három versenyző is a legjobb tízben végzett.

EMX65

A 65-ösöknél Técsi László Márknak egy rossz rajt után a mezőny végéről kellett felzárkóznia az első futamban. A 12. pozícióig száguldott előre. A második futamban végig az élbolyban csatázott a HELL KTM Kecskemét versenyzője, de két bukás miatt nem tudta dobogón befejezni a futamot, 5. lett. Összetettben a 7. pozícióban végzett.

Pergel Bencének az első futama sikerült jobban, a 8. helyen fejezte be ezt a penzumot. A második menetben neki kellett a mezőny végéből előre motoroznia, ez a 10. pozícióig sikerült. Összetettben a 9. helyet jelentette a MAMI Team Fehér motorosának.


Zanócz Noel, a kategória legifjabb magyarja stabilan versenyzett egész hétvégén. Az első futamban egy bukás után a 11. helyezést csípte el, a második futamban két pozíciót javítva, a 9. helyen intették le. Összetettben a 11. helyen zárt a Husqvarna Maurer Racing Team versenyzője.

Az Európa-bajnoki címet a lett Edvards Bidzanis érdemelte ki a két futam alapján.

Összetett EB-végeredmény, EMX65

1. Bidzans, Edvards (LAT, KTM), 45 pont
2. Russi, Matteo Luigi (ITA, KTM), 38 pont
3. de Lange, Sem (NED, KAW), 33 pont
4. Fredsoe, Mads (DEN, KTM), 30 pont
5. Gutierrez, Pablo (ESP, KTM), 29 pont
6. Reisulis, Karlis Alberts (LAT, KTM), 27 pont
7. Técsi, László Márk (HUN, KTM), 25 pont
8. Van Erp, Ivano (NED, KTM), 25 pont
9. Pergel, Bence (HUN, KTM), 24 pont
10. Moens, Yoran (BEL, KTM), 22 pont
11. Zanócz, Noel (HUN, KTM), 22 pont

EMX85

Bosszantó pechsorozat sújtotta magyarjainkat a 85 köbcentisek között. Kovács Ádám Zsoltot az első futam első körében lökték föl, miközben az ötödik helyen motorozott. A 40 fős mezőnyben a 15. helyezésig száguldott előre a bukás után. A második futamban remekül versenyzett, sokáig vezetett, majd biztosan tartotta a második helyezést, amikor szétdurrant a hátsó fékcső. Ez a technikai malőr elég volt az ellenfeleknek, hogy az utolsó körben ketten is megelőzzék, így végül a 4. pozícióban intették le a Team HTS KTM versenyzőjét. Ádám összetettben a 7. helyen zárta az Európa-bajnokságot.


Jakob Kristóf mellett sem állt Fortuna ezen a hétvégén. A szombati első futamban pontszerző helyen haladt, amikor első defekt miatt vissza kellett vennie a tempót, így a 16. helyezés helyett a 23. pozícióval kellett megelégednie a Husqvarna Maurer Racing Team versenyzőjének. A második futamban egy rossz rajt után beszorult a középmezőnybe. 22. lett ebben a felvonásban, összetettben pedig a 26. helyen zárta az EB-t.


Az Európa-bajnok a mindkét futamot magabiztosan megnyerő Rene Hofer lett Ausztriából.

Összetett EB-végeredmény, EMX85

1. Hofer, Rene (AUT, KTM), 50 pont
2. Oliver, Oriol (ESP, Kasaki), 40 pont
3. Facca, Alessandro (ITA, KTM), 37 pont
4. Guyon, TOm (FRA, TM), 32 pont
5. Hall, Lewis (GBR, Kawasaki), 31 pont
6. Kraev, Maksim (RUS, KTM), 28 pont
7. Kovács, Ádám Zsolt (HUN, KTM), 24 pont
8. Mausser, Maks (SLO, KTM), 24 pont
9. Pronenko, Svyatoslav (RUS, KTM), 22 pont
10. Nagy, Anton (SWE, KTM), 22 pont

26. Jakob, Kristóf (HUN, HUS)

Comments

comments

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

MPS AIRFORM

Trending