Connect with us
Suzuki

Hírek

Bravúros kezdés Németh Balázstól

Egy hellyel maradt le a pontszerzésről a Balatonring Team újonca

Published

on

ULTRABOLT
RST AIRBAG

Nagyon nehéz körülmények között a 16. helyen végzett Németh Balázs

Hihetetlenül izgalmas versenyt vívtak a gyorsaságimotoros-világbajnokság 250 köbcentis kategóriájának indulói vasárnap Mugellóban. Az utolsó kanyarokban dőlt el a győzelem, most már nem először ebben a szezonban. Végül a magyar Team Tóth csapatban versenyző olasz Pasini lett az első Simoncelli és Bautista előtt.

Ismét két magyar volt ott a rajtnál, Tóth Imre illetve a Balatonring Team új pilótája, Németh Balázs.
Balázs a 22. helyről kezdhette a futamot, és újonc létére, tökéletesen megbirkózott a rendkívül nehéz körülményekkel – a szakadó esővel, a számára új pályával és motorral – és végül csak egyetlen hellyel maradt el a pontszerzéstől, ami élete első világbajnoki futamán mindenképpen bravúros teljesítménynek számít.
Ráadásul Balázs egy rossz rajt után tudott felzárkózni, és a verseny végét is nagyon jól bírta erővel, az utolsó három körben a tizennyolcadikról a tizenhatodik helyre lépett előre.

Németh Balázs nyilatkozata:

„Nem sikerült jól a rajtom, bár edzéseken próbáltam pár rajtot, de még nem sikerült teljesen hozzászoknom a motorhoz, mert ezzel máshogy kell rajtomni mint a négyüteműekkel. Aztán elég hamar felzárkóztam egy csoportra, akikkel tulajdonképpen végig együtt mentünk, és előzgettük egymást. Utolsó három körben sikerült utolérnem az előttem lévő két pilótát, és végül meg is tudtam előzni őket, így a 16. helyen futottam be. Végig szoktam a motort, és úgy érzem, hogy a végére sikerült összebarátkoznom vele.”


Sportster

Facebook

INSTAGRAM

MPS AIRFORM
caballero

Trending