Connect with us
just1 mx
Suzuki

Hírek

Borzasztó motoros baleset az erdőben

A könnyű túrázás balesetbe fulladt, ami érthetetlen reakciót váltott ki a motoros társaiból

Published

on

jgpr
RST AIRBAG

A 41 és 51 év közötti vádlottak és 45 éves ismerősük tavaly május 24-én délután a Kazár és Bárna községek külterületén található erdei utakon motoroztak. Egymás mögött, nagyobb követési távolsággal haladtak, elől a 45 éves sértett, aki az utat mindkét oldalán sűrűn benőtt, felülről is takaró fás növényzet alatt, egy erőteljesen balra ívelő komoly emelkedőn hajtott felfelé.

Ugyanekkor érkezett szemből az emelkedő teteje felé egy kétszemélyes quad, melynek vezetője meghallotta a közeledő motor hangját, ezért fékezett és jobbra húzódott, azonban a dombtetőn a motoros az időközben megálló quad bal első részének ütközött.

A motoros felsőteste előrecsapódott, bukósisakot viselő feje bezúzta a quad első szélvédőjét, majd az útra zuhant.

Ezután sorban odaérkezett a többi társa, akik az eszméletlen férfihoz, valamint a quadból kiszálló, vérző kezű sofőrhöz mentek, így jól hallották, hogy a sofőr hívja a 112-es segélyhívót, hogy segítséget kérjen, valamint azzal is valamennyien tisztában voltak, hogy a nehezen megközelíthető erdei helyszínt a helyismerettel nem rendelkező mentők nehezen találhatják meg.

A sofőr eközben telefonon beszélt a hatóságokkal, és több alkalommal megkérte a négy férfit, hogy menjenek a bárnai kocsmához és onnan vezessék fel a mentőket a helyszínre, de valaki maradjon köztük a helyszínen, hiszen ő maga is megsérült.

A vádlottak arra kérték a quad sofőrjét, hogy mondja azt a mentőknek, hogy a megsérült motoros egyedül volt, ezután visszaültek motorkerékpárjaikra, megfordultak, és elhajtottak.

Miközben a bárnai kocsmához megérkező földi mentőegység helyismeret hiányában ott várakozott, illetve a baleset feletti légtérbe megérkező, a sűrű fás növényzet miatt a baleset helyszínét nem találó mentőhelikoptert a quad sofőrje mobilon, majd egy közeli tisztás irányába szaladva karjelzéssel próbálta útba igazítani, a motoros légzése leállt.

Ekkor a quad 75 éves utasa közel tíz percen keresztül próbálta mellkaskompresszióval újraéleszteni a sérültet, egészen a mentőegység megérkezéséig.

A négy férfi segítségnyújtás helyett egy salgótarjáni garázsban utcai ruhába öltöztek, majd kettő közülük visszaindult, hogy társuk motorját elszállítsák.

A mentők végül sikeresen újraélesztették a motorost, mentőhelikopterrel a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Központi Kórházba szállították, ahol azonban az orvosi ellátás ellenére elhunyt. A baleset során elszenvedett sérülései az élettel összeegyeztethetetlen súlyosságúak voltak, halála a késedelem nélküli szakszerű orvosi ellátás, és újraélesztés mellett is bekövetkezett volna – számolt be róla a Nógrád Megyei Főügyészség.

A fenti tényállás alapján a Balassagyarmati Járási Ügyészség közlekedési ügyésze a négy férfi ellen segítségnyújtás elmulasztásának vétsége miatt emelt vádat és velük szemben pénzbüntetés kiszabására, valamint a bűnügyi költségek megfizettetésére tett indítványt.

Az ügyben a területileg illetékes Salgótarjáni Járásbíróság dönt.

Fotók: police.hu
Forrás: tények.hu

Click to comment

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Sportster

Facebook

INSTAGRAM

MPS AIRFORM
caballero

Trending