Csatlakozz hozzánk

Hírek

Borsay Szabb a NitrOlympx

Szabb a Hockenheimringen döntöttete meg eddig legjobbját, így már majdnem 8mp alatt!

Közzétéve

ekkor

MPS RAM MOUNT
ALPINESTARS OFF ROAD

Szabb a Hockenheimringen döntöttete meg eddig legjobbját, így már majdnem 8mp alatt!

Szöveg és képek: Borsay Szabb (Suzuki DragBike Team) – www.szabb.hu

Augusztus 14-16-án került megrendezésre a németországi HockenheimRing-en az idén 24. alkalommal már hagyományossá vált NitrOlympx. A versenyre több mit 600 autó és motor nevezett, de a verseny történetében most először a Pro Eleminator osztályban végre egy Magyar versenyző is elidult!

Több osztály összevonásából hozták össze ezt a kategóriát, egybe indultak a Pro Stock, Pro Mod és Funny Bike-ok, amik közül csak a Pro Stock motornál nem engedélyezett a turbó vagy Nitró használata. Szabb is a Suzuki Hayabusa Pro Stock motorjával indult az ebbe a kategóriába nevező 30 versenyzővel együtt.

Pénteken és szombat délelőtt voltak az időmérő edzések, ahol az iszonyatosan leragacsolt pályán a harmadik futamra sikerült jól beállítani a motort és megfutni az eddigi legjobb időmet, ami 8,03 és 267km/h. Ezzel sikerült a nagyon erős mezőnyben bejutni a legjobb 8 közé és az előzetes terveknek megfelelni! A 8-as táblán az első helyre kvalifikált, későbbi győztes Angol Leon Paget-tel kellett volna harcba szálni, ha nincs egy kis technikai probléma, aminek elháritására a futam előtt már nem volt lehetőség. A futamot ugyan így elbuktam, de rengeteg tapasztalattal, gyakorlással és tökéletes beállítással mehetünk a hétvégén megrendezésre kerülő Dragbike európa bajnokságra Kunmadarasra.

Köszönet a támogatóknak: Suzuki, X-Bike, Shoei, Berik, Whiterace.it, Tecnogio

üdv.:

Borsay Szabolcs
www.szabb.hu

MPS AUTOMAG
MPS ALPINESTARS 2017

Comments

comments

Hirdetés

Trending