Csatlakozz hozzánk

Hírek

Borka is befejezi

Újabb hazai MX-ikon, Borka János is abbahagyja profi pályafutását

Közzétéve

ekkor

RST AIRBAG
MPS RAM MOUNT

Forrás: BorkaMX.hu

Czuni László (dirt-oktatónk) kiszállása után újabb MX-klasszissal lesz szegényebb a hazai krosszsport. Borka János is szögre akasztja csizmáit, aminek okairól Ő maga mesél Nektek.

A tavalyi nehéz évad befejezése után sajnos az idei szezonkezdés is komoly problémákkal járt. Fáradékony voltam, aminek okára több orvosi vizsgálat után derült fény: a szívem túlterhelt és valami probléma van…

Február elején kiderült, hogy asztmám van, emiatt nem regenerálódik a szerveztem, ha nem kezeljük. Sőt, az állandó oxigénhiány miatt káros mindenféle edzés. Ezen problémák miatt a téli felkészülésem már nem sikerült megfelelően, hiszen hiába edzettem, majdnem csak ártottam a szervezetemnek. Rögtön két hónap pihenővel kellet volna indítani az évet, ami a szoros program miatt nem fért bele a felkészülésbe. Úgy utaztam Belgiumba, mintha mi sem történt volna. Gyógyszeres kezelés mellet kevés edzés volt a tematika, hogy helyreálljon minden, regenerálódjon a szervezetem. Elég jól helyrejött az asztma dolog, viszont a kondim nem lett az igazi, így nehéz versenyek elé néztem.

Csapat szempontból nagy galiba volt és ott sem úgy alakultak a dolgok, ahogy az meg lett tárgyalva… Hazautazásom után a motorozással folytatódott a dolog, ami nem túlzottan dobott fel, mivel itthon majd’ 15 évet versenyeztem és a külföldi szereplés nyújtott volna olyan ambíciót, hogy keményen motorozzak.

Itthon a motorozásnak értelmét sem látom. 2002 óta megyek első osztályban: első évben 2. lettem a Köztársaság Kupán és hiába az, hogy 2003 óta összesen két évet engedtem csak ki a kezemből, a bajnoki cím szempontjából akkor sem lehet megélni… Sajnos nem a bajnoki címek alapján kap az ember a szponzorációt… Egy bajnokságom sérülés miatt ment el, a másik meg anyagi okok miatt, a monori versenyt hagytam ki, ahova szintén a bajnokságot vezetve érkeztem volna…


Hazánk egyik közönségkedvence, Borka János nem így képzelte a befejezést

Rengeteg minden összeadódott és felgyülemlett bennem, bennünk az utóbbi időben, így azt a döntést hoztam, hogy befejezem a motocrosst! Úgy érzem ez lett volna az utolsó év, hogy kint el tudjak érni valamit, meg tudjam vetni a lábam a komoly nemzetközi mezőnyben és 2-3 évet lehúzni ott. Amikor külföldön éltem, sikerült odaérnem olyan emberek mögé vagy épp elé, mint például a cseh bajnokság élmenői, akiket le tudtam győzni Olaszországban – de említhetném az olasz elit mögé való felzárkózást is. Éreztem annyit magamban, hogy top 15-10-ig bent tudnék lenni a vb-n, ha minden rendben lenne körülöttem.

Ez sajnos nem így történt, szóval nincs miről beszélni, ez elment és belevágok a való világba. A burokból, amit az élsport miatt éltem át, ki kell lépnem és boldogulnom kell az életben valahogyan.

Persze mindenkinek köszönöm, aki segített, szurkolt, jó volt érezni, hogy sokan velem vannak, de igazából Édesapámnak, aki Magyarország legjobb szerelője és számomra egy motorprofesszor, nélküle semmit nem értem volna el, Édesanyámnak és a Nevelőapámnak szeretném megköszönni, hogy segítették ezt az életvitelt gyerekkorom óta!

Közben elkészült a piliscsévi beszámolónk is, ahol Janika még tanulni akarta a Suzukit…

Comments

comments

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

MPS AIRFORM

Trending