Csatlakozz hozzánk

Hírek

Bol d’Or: Kispatakiék optimisták

A pénteki időmérő után kategóriájukban ötödikek Viktorék – szombaton 15 órától indul a 24 órás!

Közzétéve

ekkor

Sportster
MAI Kótyavetye

Forrás: Viktor Menedzsment

Ahogy arról a napokban beszámoltunk, Kispataki Viktor – mondhatni az utolsó pillanatban – lehetőséghez jutott a híres francia hosszú távú versenyen, a Bol d’Or-on. Új csapatában hatalmas “Gixerezres” tapasztalatát igyekszik kamatoztatni a Superstock mezőnyben – az időmérőn az ötödikek, ami egyben az MCS Racing Ipone tavalyi legjobb versenyeredménye is.

Viktor finomítana még a Suzukin korábbi tapasztalatai alapján, de a csapat így is elégedett és bizakodva várja a folytatást. Az első pályára gurulást követően egyértelművé vált, hogy más beállításokkal dolgozik az olasz alakulat, mint amit Kispataki a GSX-R-hez használt. Bár némi módosításra hajlandóak voltak – melyek után mindhárom pilóta faragott köridejéből -, Viktor úgy érzi, van még hova gyorsulni.

A csapat három pilótája egy másodpercen belül jegyzi leggyorsabb körét, átlagolt idejük (mely alapján a rajtsorrendet is összeállítják) pedig 1.4 másodpercre van a Superstock 1000-ben vezető #72-es rajtszámú csapattól. A tavalyi szezon, ill. az endurance-os tapasztalat meglátszott a magyar teljesítményén, hiszen az éjszakai edzésen a csapat élére állt.

A vezetőség optimistán várja a 24 órás viadalt, tavalyi legjobb eredményük Katarban szintén egy ötödik pozíció. A kategória versenye együtt fut az EWC (Endurance World Championship) mezőnyével, melyben tavaly Viktor is szerepelt. A különbség a versenygépekben lelhető fel, Superstock-ban kevesebb módosítás megengedett, így például elmarad a kerekek gyorscseréjét biztosító átalakítás és nincs 16,5”-os felni se.


Versenyzőnként két időmérő edzés alapján alakul idén a hosszú távú viadal rajtrácsa

Mivel az új fejlesztésű Pirellikről még nincs versenytapasztalata a csapatnak, pontos terv sincs arra, hogy a viadalon mikor cserélnek gumit. Ami biztos, hogy egy tank kimotorozását tervezik pilótánként, ami megközelítőleg 22 versenykört jelent. „A beállításokban látok még gyorsulási lehetőséget, a megbeszéléseken ezt felvetettem de nem minden kérdésben értettünk egyet. Ezt természetesen elfogadom, hisz mindhárman jól kell, hogy tudjunk teljesíteni. Célunk a verseny teljesítése, mielőbb meglátni azt a bizonyos kockás zászlót” – mondta a sokszoros magyar bajnok.

Szombaton 15 órakor sorakoznak fel a célegyenesbe a hosszú távú világbajnokság észtvevői: hetvenötödször veszi kezdetét a legendás Bol d’Or 24 órás verseny.


Szombat délután három órától Magny Cours-ban egy napon át köröznek Kispatakiék – reméljük a tavaly év végihez hasonló eredménnyel!

Comments

comments

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

Kövess bennünket az Instagramon is!

MPS AIRFORM

Trending