Csatlakozz hozzánk

Hírek

Bol d’Or: Kispatakiék a középmezőnyben

Beszámoló a Magny-Cours-ról: “a mezőny szoros, a táv pedig a lehető leghosszabb, 24 óra”

Közzétéve

ekkor

RST AIRBAG
MPS RAM MOUNT

Ahogy azt hírül adtuk, Kispataki Viktor indul a Bol d’Or-on, ahol eddig száraz kvalifikációs és éjszakai edzésen van túl az Endurance világbajnokság mezőnye. A magyar versenyző csapata, a TSV Volpke by Schubert Motors kategóriájában tizenkettedik a huszonkilenc csapatot számláló Superstock mezőnyben.

Az időmérő és szabadedzéseken a beállításokat finomítva folyamatosan gyorsultak a német alakulat pilótái. A legtöbb figyelmet az ABS és a futómű kapta, amit a megbeszéléseknek megfelelően a Warm Up-ra is módosítanak.

Talán az alacsony hőmérséklet, a tapadás hiánya, talán a nagy sietség miatt, a legtöbb csapat túl egy bukáson várja a versenynapot. A BMW-vel Filip esett egyet, de szerencsére nagyobb sérülés nélkül megúszta az incidenst.

Az Endurance VB szabályainak megfelelően csapatonként a pilóták egyéni legjobb köridejét átlagolják és rangsorolják. Viktor 1.44.1-es eredményével a team leggyorsabbja, az alakulat átlagolás utáni körideje 1.45.2, ami az összesített huszonnyolcadik helyre elég az ötvenöt nevezőt számláló rajtlistán.

Kategóriájukban (Superstock 1000 Világkupa) ezzel a tizenkettedikek, egy másodpercre a hatodik és kevesebb, mint két másodpercre az élen állóktól. A mezőny tehát szoros, a táv pedig a lehető leghosszabb, 24 óra.


Viktor csapata leggyorsabbja – éjszaka is

Viktor kellemes meglepetést okozott a csapatnak az éjszakai tréning során, ahol rögtön az egyéni legjobbjához közeli időket motorozott. A 48-as rajtszámú alakulat a beállításokon tovább dolgozva várja a vasárnapi rajtot, remélve a legjobbakat.

„A motor még nem állt össze tökéletesen, remélem, jó irányba változtatunk, hogy a versenyen stabilan gyorsak lehessünk. 24 óra rengeteg, bármi megtörténhet és sajnos az eső lába is folyamatosan lóg. Cél, hogy a lehető legjobb pozícióban befejezzük a versenyt” – nyilatkozta Kispataki.

Izgalmakban várhatóan nem lesz hiány, az eredményeket online követhetitek ezen a weboldalon, továbbá Kispataki Viktor facebook oldalán.

Forrás: Viktor Management

Comments

comments

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

MPS AIRFORM

Trending