Csatlakozz hozzánk

Hírek

Bódis Ricskó újra a dobogón

A Superbike világbajnokság 500-as hondás betétfutamán – Imola után – immáron másodszor állt a dobogón Talma tanítványa. Kis szerencsével akár meg is nyerhette volna a silverstonei futamot, teljesítménye magasan a mezőny fölé nőtt…

Közzétéve

ekkor

RST AIRBAG

Bódisék – miután Ricskó Talmácsi Gáborral is átbeszélte tapasztalatait és meghallgatta mentora tanácsait – finomítottak a Honda CBR500R beállításain, ami a verseny fényében jól sikerült. A fiatal magyar a 16. helyről indult: remekül kapta el a rajtot, majd kiváló tempót diktált és folyamatosan előzte meg versenytársait. Az ötödik körben már a dobogót érő 3. helyen ment, majd a 6. körben átvette a vezetést és az élre állt.

Sajnálatos módon azonban – még mielőtt ezt a kört befejezhették volna a versenyzők – piros zászlóval félbeszakították a versenyt és az előző kör sorrendje alapján hirdettek végeredményt. Az ötödik kör sorrendje pedig így nézett ki: első Jake Lewis, második James Flitcroft, harmadik Bódis Richárd. Ricsinek így sem lehet oka bánkódni, hiszen a legutóbbi imolai verseny után ismét dobogóra állhatott.


“Nagyon boldog vagyok. Őrületesen jó verseny volt. Jól kaptam el a rajtot és csak az lebegett a szemem előtt, hogy minél gyorsabban fel kell zárkóznom az élmezőnyre, ha a végén szeretnék dobogóra állni. A hatodik körben már a vezetést is sikerült átvennem és éreztem, hogy képes vagyok megnyerni a futamot, de a piros zászló miatt az előző kör sorrendje lett a végeredmény – amikor én még csak a 3. helyen motoroztam. Nem bánkódok, hiszen azt a célt, hogy dobogóra álljak, így is sikerült teljesítenem. Szeretnék köszönetet mondani szerelőimnek, Vargha Balázsnak és Kutrik Zsombornak, és külön köszönetemet szeretném kifejezni mentoromnak, Talmácsi Gábornak, hogy sérülten is itt volt a helyszínen velem és mindenben számíthattam rá” – nyilatkozta Bódis.

“Maximálisan elégedett vagyok Ricsivel. Nagyszerűen versenyzett és egész hétvégén végig nagyon koncentrált volt. Remekül kapta el a rajtot, okosan zárta az íveket és amint nyílt előtte egy kis rés, máris elment az előtte haladók mellett. Sokat kell még tanulnia, de hiszem, hogy megvan benne minden, ami ahhoz kell, hogy nagy sikereket érjen el a motorsportban” – mondta Talmácsi.

MPS RAM MOUNT

Comments

comments

Trending