Connect with us
Suzuki

Hírek

Bódis Ricsi a WSBK betétfutamokon, Talma támogatásával

A hétvégén a Hungexpón kiderült: Talmácsi Gábor két fiatalnak nyújt idén sportszakmai támogatást, akik mindketten óriási lehetőség előtt állnak, hogy hazánkat képviselve nemzetközi szinten is megmutassák tehetségüket

Published

on

talma bodis motorshow
ULTRABOLT
RST AIRBAG

Ahogy azt már a Honda CBR500R menetpróbája alkalmával is írtuk, a 18 éves Bódics Richárd idén állandó résztvevője lesz a Superbike világbajnokság keretén belül megrendezett European Junior Cup sorozatnak. Az EJC lehetővé teszi számára, hogy megismerje az európai pályákat, tapasztalatot gyűjtsön és magába szívja a vébé hangulatát.

A Honda Racing által támogatott bajnokságban minden versenyző azonos technikai feltételekkel rendelkező, pályaversenyzésre átalakított CBR500R-rel indul, ezáltal az eredményesség leginkább a pilótákon és az ideális beállítások gyors megtalálásán múlik. Munkáját a MAMI (Magyar Motorkerékpár Szakközépiskola és Szakiskola) versenyszerelője, Vargha Balázs segíti majd.


Talmácsi másik mentoráltja, Rónai Tamás még csak nyáron lesz 14 éves, de fiatal kora ellenére már most irigylésre méltó eredményekkel rendelkezik. Bár a motorozás sem áll tőle távol, de ő inkább a négykerekűk szerelmese: 2011-ben bajnoki címet szerzett a Central Eastern European gokart bajnokság Minimax kategóriájában, idén pedig már a Rotax Max Junior osztályban szerepel majd. Ezen kívül egy hatalmas lehetőség küszöbén áll, ugyanis felkérést kapott egy maláj csapattól egy formaautó tesztelésére, ami a későbbiekben akár részvételt is érhet a számára az Ázsia Kupán.

“A saját karrierem építése mellett igyekszem támogatni a fiatalokat is, és úgy gondolom, hogy az általam kitaposott úton talán nekik már könnyebb lesz az álmaikat megvalósítani. Kérdezhetnek, segítek, és próbálom nekik átadni azt a tudásomat és tapasztalatomat, amire hosszú évek alatt szereztem meg, de persze ezek mellett leginkább kemény munkára, kitartásra és szorgalomra van szükség”
– nyilatkozta Talmácsi, a mentor.

A bal oldalon Lévay Károly, a MAMI igazgatója, a jobb szélen pedig Vargha Balázs, Ricsi versenyszerelője

“Hét éves korom óta motorozok és azóta példaképemnek tartom Talmácsi Gábort, így nagy megtiszteltetés számomra, hogy mindenben számíthatok a segítségére. Elmondani sem tudom, hogy mennyire várom már az első alkalmat, hogy motorra ülhessek az EJC alcarrasi felkészítő táborában, majd április 14-én rajthoz állhassak Aragonban” – nyilatkozta Bódis Ricsi a motorshow-n.

“Régóta jó kapcsolatban vagyok a Talmácsi családdal és büszke vagyok arra, hogy Gáborral közösen készülhetek. Együtt szoktuk elemezni a pályákat és mindig nagyon sok új és hasznos információt kapok tőle. Az idei évre vonatkozó célom, hogy a gokart bajnokságban ismét bajnoki címet szerezzek és már nagyon várom a malajziai formula-autó tesztet is, ahol mindent megteszek, hogy megfeleljek a csapat elvárásainak annak érdekében, hogy egy hosszú távú kapcsolat alakulhasson ki közöttünk” – mondta Rónai Tamás.

Mentor és mentoráltjai közösen edzenek és a tréningek alkalmával rendre számos jó tanáccsal igyekszik ellátni őket Talmácsi.

Itt pedig egy olyan CBR500-as, amivel Ricsiék mennek majd

Sportster

Facebook

INSTAGRAM

MPS AIRFORM
caballero

Trending