Connect with us

Hírek

Bódis Ricsi beragadt a rajtnál, nem szerzett pontot (frissítve)

Talmácsi Gábor mentoráltja nagy lehetőséget kapott, hiszen részt vesz a WSBK betétfutamának számító European Junior Cup sorozaton. Ricskó az edzéseken jól szerepelt, a versenyen viszont nem sikerült pontszerző helyen végeznie

Published

on

bodis ricsko aragon
ULTRABOLT
RST AIRBAG

Nagy napra ébredt az European Junior Cup mezőnye, hisz eddig a tréningeké, a próbálgatásoké volt a főszerep, ma délután azonban már élesben kellett bizonyítaniuk rátermettségüket a fiatal tehetségeknek. Pénteken egy 45 perces szabadedzés, szombaton egy 30 perces időmérő állt a versenyzők rendelkezésére, hogy megtalálják az ideális beállításokat és megtanulják a pálya vonalvezetését.

16:35-kor aztán megkapták a zöld jelzést és kezdetét vette a 8 körös futam. Ricskó beragadt a rajtnál, és nem volt könnyű dolga, hiszen többen is elmentek mellette. Miután sikerült felvennie saját ritmusát, megkezdte a felzárkózást és több vetélytársát is visszaelőzte, majd a verseny végéig egy kisebb bolyban motorozott, ahol körről körre változott a sorrend. Volt, hogy sikerült felkapaszkodnia egészen a pontszerző helyig, majd végül a 17. helyen intette le a kockás zászló. A versenyt Jake Lewis nyerte.

Ricskó ugyan nem szerzett pontot, de a lényeg, hogy sikeresen célba ért első versenyén

Bódis Richárd: “Sajnos beragadtam a rajtnál és ez megpecsételte számomra az egész versenyt. Próbáltam minél gyorsabban előrébb jönni, de belekeveredtem egy kisebb bolyba, ahol nagy csatát vívtam a többiekkel és folyamatosan ment az oda-vissza előzgetés. Szerettem volna pontszerző helyen végezni, de ez ma nem jött össze. Annak viszont nagyon örülök, hogy sikerült végigmennem a versenyen, hiszen kellenek a kilométerek, hogy egyre nagyobb legyen a rutinom és persze még sokat kell tanulnom. Sebestyén Petinek gratulálok az elért eredményhez.

Szombati előzmények:

Szikrázó napsütés köszöntötte ma reggel az aragoni paddock lakóit. Az Európa Bajnokság fiatal tehetségei nagy érdeklődéssel figyelték a nagyok edzéseit és egyre izgatottabban várták, hogy elkezdődjön számukra is az idei első időmérő. 13:30 órakor szinte egyszerre tódultak a pályára azzal a céllal, hogy javítsanak korábbi idejükön és minél előkelőbb rajthelyet szerezzenek meg.

Bódis Ricskó egy rövid boxkiállástól eltekintve végig a pályán töltötte az edzésidőt. 12 kört teljesített és tegnapi legjobb idején 1 másodpercet javított. A mezőny többi versenyzője is gyorsult, így az elért 2:27:727-es idővel a 16. helyre kvalifikálta magát a holnapi versenyen. Az első pole pozíciót egy spanyol versenyző, Albert Arenas szerezte meg.


Egyik szemem sír, mert jobb eredményre számítottam az időmérőn, a másik nevet, hogy állandó versenyző lehetek ebben a mezőnyben. Nem sikerült felvennem a ritmust, ahogy terveztem és túlságosan is görcsösen akartam a jó köridőt. Sokat kell még tanulnom, és kész vagyok mindent megtenni ezért. Holnap egy jó versenyre számítok és remélem sikerül az első tíz között végezni.” – mondta a fiatal versenyző.

Pénteki előzmények:

Talmácsi Gábor mentoráltja nagy lehetőséget kapott, hiszen részt vesz a WSBK betétfutamának számító European Junior Cup sorozaton.

A Honda Racing által támogatott bajnokságban 14 és 19 év közötti tehetségek mérik össze tudásukat a világ minden tájáról. Minden versenyző azonos technikai feltételekkel rendelkező Honda CBR500R motorral indul, melyek versenyzőkre történő testreszabása az április 7-9-i alcarrasi felkészítő táborban kezdődött el.

A motor beállításában Vargha Balázs, a MAMI iskola versenyszerelője segíti Ricskót, akivel az első pillanattól kezdve jól megértik egymást. A mai 45 perces szabadedzésen is kihasználtak minden percet a fejlődés érdekében és meg is lett a munka eredménye, hiszen Ricsi elsőre a 10. helyen zárt a 35 induló közül. Holnap délután még sor kerül egy 30 perces időmérőre, ahol eldől a rajtsorrend. A fiatalok idei első versenye vasárnap 16:35-kor startol és 8 körös lesz, azaz 47,752 km-t kell teljesíteniük a versenyzőknek.

A bal oldalon Lévay Károly, a MAMI igazgatója, a jobb szélen pedig Vargha Balázs, Ricsi versenyszerelője

Bódis Richárd: “Nagyon boldog vagyok, hogy itt lehetek és indulhatok ebben a sorozatban. Ez lesz számomra az első olyan nemzetközi bajnokság, ahol teljes szezont teljesíthetek. A szabadedzés elején sokáig egyedül mentem és nem találtam a ritmust. Majd állítottunk a motoron és egy kisebb bolyba tértem vissza, ahol egymást húztuk és végig nagyon jó lendületben tudtam motorozni. Nagyon tetszik a pálya. Gyors, technikás és nagyon könnyen lehet rajta hibázni, így minden méterén koncentrálni kell. Folyamatosan nagyon sok hasznos tanácsot kapok Talmácsi Gábortól, melyeket próbálok észben tartani és kamatoztatni a pályán. Balázzsal is remekül tudunk együtt dolgozni. Ő is sokat segít, gyorsan és precízen szerel, maximálisan megbízok benne. A mai tapasztalatokat kielemezve tudjuk, hogy hol lehet és kell még javítani, hogy még gyorsabb lehessek. Holnap igyekszünk még egyet előrelépni.”

Sportster

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

Trending