Csatlakozz hozzánk

Hírek

Bódis Ricsi beragadt a rajtnál, nem szerzett pontot (frissítve)

Talmácsi Gábor mentoráltja nagy lehetőséget kapott, hiszen részt vesz a WSBK betétfutamának számító European Junior Cup sorozaton. Ricskó az edzéseken jól szerepelt, a versenyen viszont nem sikerült pontszerző helyen végeznie

Közzétéve

ekkor

bodis ricsko aragon
GRINGO Kicsi
MPS RAM MOUNT
ALPINESTARS OFF ROAD

Nagy napra ébredt az European Junior Cup mezőnye, hisz eddig a tréningeké, a próbálgatásoké volt a főszerep, ma délután azonban már élesben kellett bizonyítaniuk rátermettségüket a fiatal tehetségeknek. Pénteken egy 45 perces szabadedzés, szombaton egy 30 perces időmérő állt a versenyzők rendelkezésére, hogy megtalálják az ideális beállításokat és megtanulják a pálya vonalvezetését.

16:35-kor aztán megkapták a zöld jelzést és kezdetét vette a 8 körös futam. Ricskó beragadt a rajtnál, és nem volt könnyű dolga, hiszen többen is elmentek mellette. Miután sikerült felvennie saját ritmusát, megkezdte a felzárkózást és több vetélytársát is visszaelőzte, majd a verseny végéig egy kisebb bolyban motorozott, ahol körről körre változott a sorrend. Volt, hogy sikerült felkapaszkodnia egészen a pontszerző helyig, majd végül a 17. helyen intette le a kockás zászló. A versenyt Jake Lewis nyerte.

Ricskó ugyan nem szerzett pontot, de a lényeg, hogy sikeresen célba ért első versenyén

Bódis Richárd: “Sajnos beragadtam a rajtnál és ez megpecsételte számomra az egész versenyt. Próbáltam minél gyorsabban előrébb jönni, de belekeveredtem egy kisebb bolyba, ahol nagy csatát vívtam a többiekkel és folyamatosan ment az oda-vissza előzgetés. Szerettem volna pontszerző helyen végezni, de ez ma nem jött össze. Annak viszont nagyon örülök, hogy sikerült végigmennem a versenyen, hiszen kellenek a kilométerek, hogy egyre nagyobb legyen a rutinom és persze még sokat kell tanulnom. Sebestyén Petinek gratulálok az elért eredményhez.

Szombati előzmények:

Szikrázó napsütés köszöntötte ma reggel az aragoni paddock lakóit. Az Európa Bajnokság fiatal tehetségei nagy érdeklődéssel figyelték a nagyok edzéseit és egyre izgatottabban várták, hogy elkezdődjön számukra is az idei első időmérő. 13:30 órakor szinte egyszerre tódultak a pályára azzal a céllal, hogy javítsanak korábbi idejükön és minél előkelőbb rajthelyet szerezzenek meg.

Bódis Ricskó egy rövid boxkiállástól eltekintve végig a pályán töltötte az edzésidőt. 12 kört teljesített és tegnapi legjobb idején 1 másodpercet javított. A mezőny többi versenyzője is gyorsult, így az elért 2:27:727-es idővel a 16. helyre kvalifikálta magát a holnapi versenyen. Az első pole pozíciót egy spanyol versenyző, Albert Arenas szerezte meg.


Egyik szemem sír, mert jobb eredményre számítottam az időmérőn, a másik nevet, hogy állandó versenyző lehetek ebben a mezőnyben. Nem sikerült felvennem a ritmust, ahogy terveztem és túlságosan is görcsösen akartam a jó köridőt. Sokat kell még tanulnom, és kész vagyok mindent megtenni ezért. Holnap egy jó versenyre számítok és remélem sikerül az első tíz között végezni.” – mondta a fiatal versenyző.

Pénteki előzmények:

Talmácsi Gábor mentoráltja nagy lehetőséget kapott, hiszen részt vesz a WSBK betétfutamának számító European Junior Cup sorozaton.

A Honda Racing által támogatott bajnokságban 14 és 19 év közötti tehetségek mérik össze tudásukat a világ minden tájáról. Minden versenyző azonos technikai feltételekkel rendelkező Honda CBR500R motorral indul, melyek versenyzőkre történő testreszabása az április 7-9-i alcarrasi felkészítő táborban kezdődött el.

A motor beállításában Vargha Balázs, a MAMI iskola versenyszerelője segíti Ricskót, akivel az első pillanattól kezdve jól megértik egymást. A mai 45 perces szabadedzésen is kihasználtak minden percet a fejlődés érdekében és meg is lett a munka eredménye, hiszen Ricsi elsőre a 10. helyen zárt a 35 induló közül. Holnap délután még sor kerül egy 30 perces időmérőre, ahol eldől a rajtsorrend. A fiatalok idei első versenye vasárnap 16:35-kor startol és 8 körös lesz, azaz 47,752 km-t kell teljesíteniük a versenyzőknek.

A bal oldalon Lévay Károly, a MAMI igazgatója, a jobb szélen pedig Vargha Balázs, Ricsi versenyszerelője

Bódis Richárd: “Nagyon boldog vagyok, hogy itt lehetek és indulhatok ebben a sorozatban. Ez lesz számomra az első olyan nemzetközi bajnokság, ahol teljes szezont teljesíthetek. A szabadedzés elején sokáig egyedül mentem és nem találtam a ritmust. Majd állítottunk a motoron és egy kisebb bolyba tértem vissza, ahol egymást húztuk és végig nagyon jó lendületben tudtam motorozni. Nagyon tetszik a pálya. Gyors, technikás és nagyon könnyen lehet rajta hibázni, így minden méterén koncentrálni kell. Folyamatosan nagyon sok hasznos tanácsot kapok Talmácsi Gábortól, melyeket próbálok észben tartani és kamatoztatni a pályán. Balázzsal is remekül tudunk együtt dolgozni. Ő is sokat segít, gyorsan és precízen szerel, maximálisan megbízok benne. A mai tapasztalatokat kielemezve tudjuk, hogy hol lehet és kell még javítani, hogy még gyorsabb lehessek. Holnap igyekszünk még egyet előrelépni.”

MPS ALPINESTARS 2017

Comments

comments

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

Kövess bennünket az Instagramon is!

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No connected account.

Please go to the Instagram Feed settings page to connect an account.

Trending