Csatlakozz hozzánk

Hírek

Bódis Ricsko – Nürburgring

Ricsinek idő előtt egy bukással, a 2. helyről ért véget a verseny

Közzétéve

ekkor

ricsko 2013.09.01.
RST AIRBAG

Bódis Ricsko és szerelője a szokásos pályabejárással kezdtek csütörtökön. A fiatal magyar még nem versenyzett korábban a nürburgringi pályán, és az előzetesen begyűjtött információk alapján azt mondta, hogy bár elsőre lassúnak tűnhet a pálya, de mégis teli van nagyon gyors kanyarokkal és oda kell majd figyelnie a szintkülönbségekre is, amik még érdekesebbé teszik a pálya vonalvezetését.
Ricsi a pénteki szabadedzésen a 18. helyen zárt. Szombaton több beállításon is változtattak és megérkezett a helyszínre mentora, Talmácsi Gábor is, akivel alaposan átbeszélték az addigi tapasztalatokat. Mindezeknek meg is lett az eredménye, hiszen a 8. rajtkockát sikerült megszerezni az ifjú titánnak az időmérőn.
A Superbike kategória első versenyén történtek miatt csúszott az EJC futamának kezdési ideje. 14:35 óra helyett 16:35 órakor rajtolt Ricsiék 8 körös versenye. Talmácsi mentoráltja nem veszített pozíciót a startnál és magabiztosan tartotta a lépést az előtte haladókkal. Aztán a versenytáv felénél érezhetően rákapcsolt. Olyannyira, hogy először megfutotta a verseny leggyorsabb körét, majd az utolsó körben már a második helyen száguldott, amikor az egyik spanyol vetélytársa hibázott és nemcsak az ő számára ért véget a verseny, hanem magával rántotta Ricsit is, aki ezáltal nem tudta tovább gyarapítani pontjait.

Bódis Richárd:

A verseny első felében kicsit beragadtam a második bolyba, de az utolsó előtti körben sikerült felzárkóznom az élmezőnyre. Éreztem, hogy meglehet egy újabb dobogó, de az utolsó körben belém akadt egy versenyző és magával rántott a sóderágyba. Nagyon sajnálom, hogy így alakult a dolog, és kicsit bosszús vagyok, mert nem az én hibám miatt kényszerültem kiszállni a versenyből. Némi vigasz számomra, hogy az én nevemhez fűződik a verseny leggyorsabb köre, ami jelzi, hogy jó formában voltam ezen a hétvégén is. Próbálok nem bánkódni és készülök a következő versenyre, ahová ismét úgy fogok érkezni majd, hogy szeretnék dobogóra állni.


Talmácsi Gábor:
Mint Ricsi mentora, maximálisan elégedett vagyok, hisz Ricsi ma megint csodát művelt. Már a második helyen motorozott, amikor kívülről beleakadt egy másik versenyző és Fernandez hibája végzetesnek bizonyult mindkettőjük számára. Ricsi szemszögéből védhetetlen volt a helyzet. Az ilyen esetek benne vannak ebben a sportban, de megyünk tovább előre.

MPS RAM MOUNT

Comments

comments

Trending