Csatlakozz hozzánk

Hírek

Bódis értékes Moto3-as tapasztalatokat szerzett

A European Junior Cup élmezőnyéhez tartozó 18 éves magyar egy versenyhétvégére átnyergelt a Moto3-as géposztályba: kipróbálhatta, milyen technikai különbségek vannak a Moto3-as gépek és a Honda CBR500-as versenymotor között…

Közzétéve

ekkor

bodis ricsko moto3
RST AIRBAG

Ez a teszt amellett, hogy lehetőséget biztosított újabb kilométerek megtételére és további tapasztalatok megszerzésére, segítette Ricsit abban is, hogy tanulja a gyors alkalmazkodás készségét. Miután megtörtént a motor versenyzőre hangolása (pl. az ülésmagasság és a lábtartók beállítása), Ricskó izgatottan várta, hogy kigurulhasson a boxból és megkezdhesse az ismerkedést a motorral – és a mugellói pályával egyaránt. A hétvége folyamán a 30 és 40 perces tréningek mellett két verseny is várta a kategória pilótáit.

A szombati futamon Talmácsi Gábor mentoráltja a 24. helyről indult, és lépésről lépésre jött előre. A verseny utolsó előtti körében már a pontszerző helyért folytatott komoly harcot, amikor minden előzmény nélkül egyszer csak megállt alatta a motor, így feladni kényszerült a csatát.

Vasárnapra új blokkal vágtak neki a napnak. Állítottak még a futóművön is, hiszen Ricsi arra panaszkodott, hogy a verseny alatt folyamatosan sodródott a motorja a kanyarokban. Aztán a délelőtti bemelegítő edzést még sikeresen teljesítette Ricskó, majd olyan technikai problémák adódtak, melyeket a csapat a második verseny kezdetéig már nem tudott orvosolni, így elúszott a újabb versenyzés esélye.

Ricsi legközelebb október 6-án Franciaországban áll rajthoz az EJC sorozat következő megmérettetésén, ahová ismételten úgy érkezik, hogy szeretné dobogós helyezéseinek számát gyarapítani – és a legfényesebbre cserélni

“Nagy élmény és óriási lehetőség volt számomra ez a teszt, ami sok korábbi kérdésre választ adott, például arra, hogy elférek-e kényelmesen a motoron. Nemcsak a motor volt számomra ismeretlen, hanem a pálya is, de sikerült gyorsan alkalmazkodnom, így szombaton már magabiztosan húztam a gázt. Hálásan köszönöm a lehetőséget Talmácsi Gábornak és a szponzoroknak, valamint a csapatnak is a meghívást. Olaszországból hazatérve folytatom a felkészülést és már csakis a rám váró következő feladatra koncentrálok” – nyilatkozta Bódis.

“Ricsi teljesítményével elégedett vagyok, hiszen az egész hétvége folyamán fegyelmezetten és jól dolgozott és a lehetőségekből a maximumot nyújtotta. Fontosnak tartom, hogy egy versenyző amennyire csak lehet, legyen univerzális, éppen ezért nagyon örülök, hogy alkalma nyílt kipróbálni egy Moto3-as versenymotort is. Két hét múlva Franciaországban újra bizonyíthat” – mondta Talmácsi.

MPS RAM MOUNT

Comments

comments

Trending