Csatlakozz hozzánk

Műhely

BMW: rögzítsd a túrádat, részletesen

Motoros túrázóknak készített okostelefon-alkalmazást a BMW

Közzétéve

ekkor

Sportster
MAI Kótyavetye

A BMW napjaink népszerű okostelefonjaira, iPhone-ra és Android-alapú készülékekre készítette Tour Tracker elnevezésű, motorosok számára készült alkalmazását – ami egyszerűen letölthető az App Store-ból és a Google Play-ről.

A Tour Tracker a motorosok közösségének tagjait segítő applikáció, amely segítségével a regisztrált és bejelentkezett felhasználók számára lehetővé válik, hogy megosszák barátaikkal kedvenc szabadidős tevékenységeiket és útvonalaikat, akár valós időben is.

Az angol és német nyelven elérhető Tour Tracker alkalmazás GPS segítségével részletesen rögzíti a motorozás közben bejárt útvonalat, ami azonnal vagy akár az utazás végeztével felkerülhet a felhasználó online profiljába, ahol megosztható a BMW Motorrad Közösség többi tagjával a bmw-motorrad.com weboldalon. A motorosok a megtett túrák kilométerre lebontott elemzését is megtekinthetik, a hozzáadott képek és megjegyzések pedig a geo koordinátákkal együtt eltárolódnak, így elhelyezkedésük az útvonal mentén is látható.

A rögzített útvonalak természetesen nem csupán a BMW-s közösség tagjaival, de a felhasználók további ismerőseivel is megoszthatók Facebook-on, ahol a folyamatosan kibontakozó útvonalak kommentelésére is van lehetőség. A Tour Tracker külföldön automatikusan figyelmezteti a motorosokat a lehetséges roaming többletköltségről és „offline” módban rögzíti az útvonalat a későbbi feltöltés érdekében.


Az alkalmazás letölthető iPhone, illetve Android készülékre
A bajorok és az okostelefonok

A BMW csoport több éve foglalkozik okostelefon-alkalmazások fejlesztésével, a BMW Motorrad észak-amerikai ügyfelek részére korábban segélykérő alkalmazást készített, az App Store-ban pedig a jelenleg is elérhető a BMW.tv alkalmazás vagy az Art Car kollekciót bemutató app. A BMW személygépkocsikban megtalálható ConnectedDrive rendszer a BMW Apps segítségével széleskörű iPhone integrációt biztosít, amelyek révén a tulajdonosok autójukban is élvezhetik készülékük szolgáltatásait, köztük a webrádió használatát, közösségi média felületeket vagy naptárjukat.

Forrás: BMW

Comments

comments

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

Kövess bennünket az Instagramon is!

MPS AIRFORM

Trending