Csatlakozz hozzánk

Hírek

BMW: Pole pozícióban a superbike projekt

Az új BMW S 1000 RR az Eurospeedway Lausitzring-en bizonyított.

Közzétéve

ekkor

RST AIRBAG

Nyolc hónap telt el azóta, hogy a BMW Motorrad bejelentette indulását a Superbike Világbajnokságon és máris sok pozitív visszajelzést kapott az utcai versenygépek sportágának szerelmeseitől, akik a napokban saját szemükkel győződhettek meg a projekt előrehaladottságáról. Az új BMW S 1000 RR, amely Spanyolország számos sportpályáját megjárta már, most először a Superbike VB egyik korábbi helyszínén, az Eurospeedway Lausitzring-en is bizonyított. Azért mérföldkő ez a legfrissebb, két napig tartó lausitzringi teszt, mert a németországi pálya 2007-ig Superbike VB futamok helyszíne volt, így az ott mért teszteredményeket a BMW Motorrad Motorsport Team össze tudja hasonlítani a tavalyi éles verseny mezőnyének idejével, így el tudják helyezni az S 1000 RR-t a VB rangsorban. A teszt végén a csapat és a tesztvezetők is elégedettek voltak – a két nap eredményeit részletes kiértékelés után felhasználják majd a típus továbbfejlesztéséhez.

A három tesztpilóta, Steve Martin, Kevin Curtain és Jeremy McWilliams egybehangzóan nyilatkoztak a motorról: „A BMW S 1000 RR alapja kiváló. A motor teljesítménygazdag, a futómű és a rugózás jól összedolgoznak. A fejlesztés már a mostani állapotában is érdemes a Superbike VB-s indulásra.”

Jeremy McWilliams
 
 
Kevin Curtain
 
 
Steve Martin
 

Véleményüket Berti Hauser, a BMW Motorrad Motorsport vezetője is osztotta. Kiegészítésként elmondta: „Nagyon elégedett vagyok a tesztvezetők szakértői hozzáállásával és a részletes visszajelzésekkel, amiket tőlük kaptunk. Józanul tekintünk a rengeteg munka elé, amit a jövő évi superbike-szezonig el kell végeznünk. Mostanáig az alapvető hajtáslánc-beállításokkal foglalkoztunk, a következő falat a motorelektronika lesz. Ha az eddigi tempóban haladunk a fejlesztéssel, akkor úgy érzem, jövőre nem egy embert meg fogunk lepni.”

 

Míg a közvélemény a versenypályán folytatott menetpróbákra figyelt, addig a háttérben is sok minden történt. A BMW Motorrad a bajor Rosenheim közelében, az Alpha Technikkel közösen kialakított laboratóriumi környezetben is teszteli a superbike versenymotort. A három különálló épület egyike a virtuális szimulációra lett berendezve, kettő pedig a valós vizsgálatokra – az egyikben versenypályákra jellemző körülmények honolnak, a másikat a BMW offroad-csapata vette kezelésbe. A tesztkomplexum nyolc hónappal ezelőtt zöldmezős beruházásként indult, és létrehozása stílszerűen fémjelzi a BMW elszántságát a 2009-es Superbike Világbajnokságon való indulásra.

 
 
 

 

MPS RAM MOUNT

Comments

comments

Trending