Csatlakozz hozzánk

Újdonság

Csúcs ez a GPS: BMW Navigator 5

Minden funkcióját és alkalmazását a motorosok igényei szerint fejlesztették ki – bemutatkozik a BMW új, gyári navigációs rendszere, a tűéles, nagy fényerejű, 5 collos TFT kijelzővel szerelt Navigator V

Közzétéve

ekkor

bmw motorrad navigation v
RST AIRBAG
MPS RAM MOUNT

A prémium kategóriás, Bluetooth-kapcsolatra is képes navigációs rendszer egy maximálisan megbízható idegenvezető társ, bármerre, bármilyen terepen is járjunk Európában – amely ráadásul akkor sem hagy cserben, ha leparkoltunk motorunkkal. A kiegészítő autós tartókonzol segítségével a négykerekű járművekben is tökéletesen használható. A vadonatúj navigációs rendszer konzoljába integrált hangszórónak és mikrofonnak köszönhetően Bluetooth-kapcsolatra képes mobiltelefonunkat ki is hangosíthatjuk vele.

A Navigator V előre telepített európai és észak-amerikai térképekkel, vagy azok nélkül is elérhető, aki azonban a térképpel ellátott verziók közül választ, örök érvényű hozzáférést is kap a térkép rendre megújuló, naprakész frissítéseihez. Az útvonaltervezés érdekében a felhasználó díjmentesen letöltheti a www.garmin.com oldalról a BaseCamp útvonaltervező szoftvert, vagy feltelepítheti közvetlenül a navigációs eszközre, a telepítő fájl segítségével. Memóriája egy kiegészítő SD kártyával egészen 64 GB-ig bővíthető.

A Navigator V ajánlott bruttó ára (Európa-térképpel, tartókonzolok nélkül) 229 000Ft…

A Navigator V az általa használt vadonatúj technológiának köszönhetően a navigációs rendszerek csúcsa az útvonaltervezés és navigálás tekintetében. Lehetővé teszi, hogy hosszabb és összetettebb útvonalakat is megtervezzünk, útvonalanként egészen 3750 érintési pontig. A Real Directions alkalmazással a navigáló utasítások egy része – például Bluetooth-kapcsolaton keresztül, a BMW Motorrad kommunikációs rendszerét használva – beszédként is hallható, a rendszer pedig jól látható jelek, pontok és objektumok pontos leírásával segíti a tájékozódást.

A rendszer ahelyett, hogy azt mondaná, hogy „100 méter múlva forduljon balra”, a következő instrukciót adja: „a sárga templomnál forduljon balra”.
A műútról letérve egy nagy iránytű is segíti a biztonságos tájékozódást a Navigator V kijelzőjén.

…de az új R 1200 GS, valamint a K 1600 GT és K 1600 GTL modellekhez nincs szükség tartókonzolra

A térkép tökéletes nagyításokra képes, emellett számos kényelmi funkcióval is bír, mint például a sáv asszisztens vagy az épületek három dimenziós megjelenítése, amely számtalan városra alkalmazható. A rengeteg különféle opció közül, amelyek a motoros rendelkezésére állnak, az egyik legmodernebb a PhotoNavigation nevű szolgáltatás, amely a készüléken tárolt fényképek készítéskor rögzített földrajzi koordinátáit felismerve, egy mozdulatra beállítja úti célként a fénykép készítésének pontos helyszínét, és megmutatja a hozzá vezető részletes útvonalat. A navigációs rendszer egy teljes körű utazási komputer funkcióval is rendelkezik, amely megmutatja a leggyorsabban haza vezető útvonalat.

A Garmin Okostelefon Kapcsolat nevű szolgáltatás opcionálisan elérhető, amely számtalan hasznos információt nyújt az utazás alatt. Az ingyenes Okostelefon Kapcsolat alkalmazás a Google Play és az iOS alkalmazásai közül érhető el. Az okostelefon és a Navigator V összekapcsolása után szabadon elérhető tartalmakhoz férhetünk hozzá, úgy mint az egyszerű időjárás-jelentés vagy az élő szolgáltatások (utóbbiak díjkötelesek), amelyek olyan hasznos információkkal szolgálnak, mint az éppen aktuális forgalmi torlódások vagy a részletes időjárás-jelentés. A Navigator V kompatibilis az ingyenes Garmin BaseCamp útvonaltervező szoftverrel, amellyel könnyedén megtervezhetjük útvonalainkat, megadhatjuk az érinteni kívánt pontokat és átküldhetjük azokat a navigációs eszközre.

A négy gombbal ellátott tartókonzolnak köszönhetően a Navigator V benzin- és vízálló háza biztonságosan rögzíthető a motorkerékpárra és könnyen kezelhető, még kesztyűben is. Az R 1200 GS, valamint a K 1600 GT / GTL modellek esetében a vadonatúj navigációs rendszer számos funkciója a bal oldali markolatról, a multi-controller segítségével közvetlenül is vezérelhető.

BMW Navigator V – technikai részletek

A BMW Motorrad Navigator V egy integrált és cserélhető lítium-ion akkumulátorról kapja a működéséhez szükséges energiát, amely folyamatos működés közben akár négy óránál is tovább bírja. Motorozás közben az akkumulátort a motorkerékpár saját rendszere tölti fel, de ezen kívül tölthető még számítógépről is, mini USB kábellel, illetve az opcionális töltőegység használatával.

A BMW Motorrad Navigator V készülékhez egy micro USB kábel, egy praktikus szállító táska, egy csavarhúzó és a naprakész frissítésekhez való örök érvényű hozzáférés is jár.

Méretek: 136 x 83,4 x 24 milliméter
Kijelző: 5 collos TFT, 800 x 480 pixel, 65 ezer szín
Súly: 288 gramm

– bővebb információ a BMW oldalán

Comments

comments

Trending