Csatlakozz hozzánk

Hírek

BMW Police: körzetük a város, tempójuk halálos

A 18. párizsi Milipol (Military, Police) kiállításon a bajor márka idei modelljeiből épített rendőrmotorok (és robogók!) is jelen lesznek

Közzétéve

ekkor

milipol 2013 bmw
Sportster
MAI Kótyavetye

A kiállításon a boxermotoros R 1200 RT mellett a soros, kéthengeres erőforrással szerelt F 800 GT és F 700 GS is megtekinthető, a hathengeres K 1600 GT és a C 600 Sport robogó formájában pedig két, a BMW Motorrad Hollandia szakembereivel együttműködésben készült motor is megjelenik a standon.

A C 600 Sport a nagyközönség előtt a 2013-as Milipol alkalmával bemutatkozó hatósági kivitele a városközpontok forgalmára illetve alapvetően a városi környezetre tervezett rendőrségi motorkerékpárként speciális színösszeállítással, első és hátsó megkülönböztető fényszórókkal, valamint szirénával és kiegészítő kapcsolóval készül. Elöl robusztus bukócső gondoskodik a mostoha üzemi körülmények között is hatékony védelemről.

Úgy tűnik, supermoto-célokra is megfelel az F800GT

A C evolution hatósági kivitelének tanulmányával azt vizsgálja a BMW, hogyan áll helyt a jövő elektromos hajtású robogója rendőrségi-, mentő- és kísérő-feladatok partnereként. A C evolution menetdinamikai képességeit a nulla károsanyag-kibocsátású járművek előnyeivel ötvözi:15 lóerős névleges teljesítményre méretezett elektromos motorja 47,5 lóerős maximális teljesítményre képes. Végsebességét 120 kilométer/óránál határolja le az elektronika, gyorsulásértékei pedig a legtöbb 600 köbcentiméteres vagy még nagyobb hengerűrtartalmú nagyrobogóét is felülmúlják!

A hátsó fényhíddal legrosszabb esetben azt írják ki, hogy: 300.000Ft… 🙂

A C evo akkumulátora bőséges, 8 kWh kapacitása akár száz kilométeres hatótávot is lehetővé tesz, töltése pedig egyszerűen a háztartási elektromos hálózatról is elvégezhető. A teljesen lemerült akkumulátor mintegy négy óra alatt tölthető fel a 220 voltos hálózatból.

A BMW minden, hatóságok számára készült modelljéhez gyári extrafelszerelések és kiegészítők – kifejezetten erre kifejlesztett – tárháza áll rendelkezésre. Legyen szó a rendőrség, a vámhatóság, műszaki segélynyújtás, a tűzoltóság, a honvédség, a kormányőrség vagy éppen speciális szállítmányok kíséretének motorjairól!

A könnyű és mozgékony F700GS kék villogós harci díszben

Az extrákat a motorok sorozatgyártása során építik be, így – utólagos munka helyett – gyári folyamatok garantálják a járművek folyamatosan magas minőségi színvonalát (világszerte megfelelnek a hatósági alkalmazások szigorú EMV-követelményeinek). A hatósági igények nagy hagyományokra visszatekintő kiszolgálójaként a gyártó például a Polizei 5 motorosruháit is bemutatja az idei Milipol alkalmával, amely november 19. és 22. között várja a látogatókat.

Comments

comments

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

Kövess bennünket az Instagramon is!

MPS AIRFORM

Trending