Csatlakozz hozzánk

Blog

BMW: jövőre jön a tuningolt sportgép

S1000RR HP4: az élsportoló (gyárilag) doppingolt kiadása… (videó)

Közzétéve

ekkor

RST AIRBAG
MPS RAM MOUNT

A 2013-ban forgalomba kerülő S1000RR HP4 esetében – bár a külsőt is némiképp átszabták, de – a lényeg a “ruha” alatt van: igazi teljesítménynövelő kezelésnek vetették alá a bajorok egyetlen  sportmotorjukat. Kezdjük rögtön azzal, hogy a literesek egyik királya több, mint 9 kilóval könnyebb lett (kb. 199 kiló), köszönhetően többek között az extra (Akra) kipufogó-rendszernek és a kovácsolt alumínium kerekeknek.

De az igazi meglepetés az úgynevezett Dynamic Damping Control (DDC), vagyis dinamikus csillapítás-szabályozás, mely az első számítógép által vezérelt futómű-állítási lehetőség, melyet motorkerékpároknál alkalmaznak. Árakat egyelőre nem tudni, de valószínűleg vastagon fog majd a BMW tolla a cédula megírásánál. Hivatalosan egyébként majd csak hónapok múlva leplezik le a gépet, feltételezhetően a kölni Intermot-on vagy a milánói EICMA-n, akkor mindenre fény derül. Addig is nézzétek meg a következő videót, melyben részletesen bemutatják a vas minden apró finomságát.

2013 BMW S 1000 RR HP4

A “High Performance 4” alapjáraton egyszemélyes üléssel készül, találunk benne rajtelektronikát, és a kipörgésgátló (TC) is frissített változat

Comments

comments

Trending