Csatlakozz hozzánk

Hírek

BMW F 800 R: itt a Chris Pfeiffer különkiadás

Nincs leáttételezve, viszont jár hozzá aláírás, matricaszett és Akrapovic dob.

Közzétéve

ekkor

Sportster
MAI Kótyavetye

Chris Pfeiffer jómunkásembernek számít a BMW-nél: motoros bemutatóival 2006 óta öregbíti a márka hírnevét, és nem mellesleg három európa-bajnoki és három világbajnoki címet zsebelt be a stunt műfajban a müncheniek kétkerekűivel. A bajorok most – hálájuk jeléül – piacra dobnak egy Pfeiffer különkiadást az F 800 R-ből.

A német versenyző a kezdetektől fogva egy idomaitól megfosztott F 800 S-sel nyomta az egykerekeket és a stoppie-kat, és a szaksajtó lényegében az első stuntbemutató óta arra várt, hogy a BMW mikor dobja piacra a középkategóriás modell naked változatát. Nos, ez tavaly novemberben következett be, akkor leplezték le az F 800 R-t, amelyet nemrég mi is teszteltünk. Még egy év sem telt a milánói bemutató óta, de máris megérkezett a csupasz masina első különkiadása, az F 800 R Chris Pfeiffer.

A megrögzött huligánokat sajnos el kell szomorítanunk, a speciális modell nem egykerekezik jobban az alapváltozatnál, a hátsó felét sem könnyebb a levegőbe emelni – egyszerűen azért, mert műszaki szempontból semmit nem változtattak rajta. A legfeltűnőbb újdonság a tradicionális fehér-kék-piros fényezés illetve a néhány szponzormatrica (utóbbiak külön járnak a motorhoz, a vevő döntheti el, felragasztatja-e őket). Az ál-benzintank tetején, átlátszó lakkréteg alatt virít a névadó aláírása (az F-sorozat üzemanyagtartálya az ülés alatt kapott helyet), a hátsó kerék fekete, az első pedig fehér színben pompázik. Jól passzol mindehhez a hátsó gátló rugójának új, piros fényezése.

A Pfeiffer BMW-hez alapáron jár néhány olyan csecsebecse, amelyek egyébként extralistás felszerelések az F 800 R-nél. Ilyen a sportos üléstakaró idom (itt kék-fehér-piros fényezést kapott), a csinos Akrapovic kidörrentő, valamint a LED-es irányjelzők. Az alapváltozat műszerfal előtti apró légterelőjét viszont hiába keressük, még felár ellenében sem rendelhető – a sajtóanyag szerint ez a gép purista megjelenését hivatott hangsúlyozni.

Chris Pfeiffer a 2009-es BMW Motorrad Days-en

A BMW már idén szeptemberben megkezdi az F 800 R Chris Pfeiffer értékesítését, de azt még nem tudni, hogy mekkora felárat kell fizetnünk a stuntkirály aláírásáért.

Galéria: BMW F 800 R Chris Pfeiffer

Comments

comments

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

Kövess bennünket az Instagramon is!

MPS AIRFORM

Trending