Csatlakozz hozzánk

Hírek

Még terepesebb F 800 GS: jön az Adventure (frissítve)

A BMW nem csak a nagy túraendurók piacán sikeres, hanem a közepesek körében is éllovasnak számít – az új F 800 GS Adventure-rel ezt a pozíciót igyekeznek megerősíteni

Közzétéve

ekkor

RST AIRBAG

Az F 800 GS a terepezésre összpontosító karakterének alapjain az Adventure a sokoldalú túraalkalmasság és a még magasabb terepes képességek optimális ötvözetére koncentrál. A nagysikerű boxermotoros GS Adventure modellek példája nyomán…

Az F 800 GS Adventure az alapmodell vízhűtéses, hengerenként négyszelepes, soros kéthengeres blokkját kapta, természetesen. Teljesítménye (7.500-as percenkénti fordulatszámnál) változatlanul 85 lóerő, 83Nm a maximális nyomatéka (5.750-es fordulaton), mindezt továbbra is kedvező üzemanyag-fogyasztási értékek kíséretében.

Az ülésmagasság 10mm-rel nagyobb, a súlya pedig 15 kilóval több, mint az alapmodellé

Az Adventure kivitel lényege azonban a részletekben rejlik: plusz 8 literrel 24 literesre növelték üzemanyagtartályt, a plusz terhelést pedig a megerősített segédvázra bízzák. Az Adventure esetében az ASC kipörgésgátlóhoz extraként az új enduro-üzemmódot is válaszhatjuk: terepes használat során gombnyomással (ESA) emelhetjük meg az ABS és az ASC rendszereinek beavatkozási küszöbértékeit (laza talajon is optimális gyorsulást/lassulást produkálva ezzel).

Új stílusú idomzat “világjáróbb” karaktert kapott, az ülés kényelmesebb lett, a szél és az eső elleni védelem nagyobb, mert a szélvédő magasabb, illetve a kézvédői is nagyban hozzájárulnak. Az F 800 GS Adventure felszereltségét széles enduro-lábtartók, állítható és megerősített fékpedál, valamint bukókeret és – az üzemanyagtartály védelmét is szolgáló – oldaldoboz-tartó teszi teljessé.

– új információ: az F 800 GS Adventure bruttó alapára 3.898.000Ft (2013. június)

A nagysikerű boxermotoros GS Adventure-ök után szabadon…
Launch Edition

Az új GS piaci bevezetésére jelenik meg az ezer példányban készülő Launch Edition különleges változat, amely három felszereltségi csomaggal kombinálható. A komfort-csomagban fedélzeti számítógép, markolatfűtés és középállvány szerepel, míg az enduro-csomaggal a Launch Edition kivitel is rendelkezhet az ASC rendszerével és annak enduro-üzemmódjával. A felszereltségi kínálatot a kiegészítők csomagja teszi teljessé, zárható alumínium csomagtartódoboz-készletével, topcase-tartójával, valamint a BMW Motorrad Navigator Adventure navigációs rendszerrel (a megfelelő tartóval és kábellel).

MPS RAM MOUNT

Comments

comments

Trending