Csatlakozz hozzánk

Hírek

BMW a nyolc óráson

Kezdhetjük megszokni, hogy a BMW szerves része a motor versenyeknek. Legutóbb a Spa-i endurance-on mutatták meg, hogy nem csak közelről nézik a “meccset”.

Közzétéve

ekkor

Sportster
MAI Kótyavetye

Az augusztus 16-án megrendezett Spa-i nyolc órás endurance (8 Hours of Spa) versenyen a belga magáncsapat, a Herpigny Motors egy BMW HP2 Sport motorral indult a mezőnyben, a verseny történetében először. A Stéphane Mertens, Thomas Hinterreiter és Sébastien Legrelle által vezetett versenygép összetettben ötödik-, az 1000 cm3-es kategóriában pedig a negyedik helyen ért célba a francorchampsi futamon.

 
A belga Mertenshez és az osztrák Hinterreiterhez – akik nemrég tértek vissza az oscherslebeni Qtel Endurance FIM bajnokságról – ezúttal csatlakozott a BoxerCup és a Power Cup-ban versenyző Sébastien Legrelle is. Legrelle idén már versenyzett együtt Mertens-szel egy HP2 Sport nyergében, a 24 órás Le Mans-i futamon.
 

A belga Herpigny Motors csapata számos alakommal versenyzett és nyert már BMW motorral, de HP2 Sport-tal most szerepeltek először a Spa-i versenyen. A BMW gyár ennek okán két technikust is a csapat rendelkezésére bocsátott, hogy támogassák őket ezen a rangos megmérettetésen, ami egyúttal a Biker’s Cup záró futama is volt egyben.

 
A Spa-i verseny első fele – már hagyományosan – világosban-, a másik fele pedig sötétben zajlik. A futamon – a kedvező időjárás ellenére – sajnálatosan már a második körben halálos baleset is történt. A tragédia miatt le kellett állítani a versenyt, melyet csak 20:37-kor indítottak újra. Ennek a nagy csúszásnak a következményeként a futam csak három óráig és 23 percig tartott de negatívan befolyásolta a csapatok üzemanyag-, boxkiállás- és gumiválasztási taktikáját.
 

A Spa-ban évek óta nem induló Hinterreiter, és a csuklósérülése miatt élete nem legjobb formáját nyújtó Legrelle, az ötödik rajtkockára kvalifikálta a 45-ös számú BMW-t. A belgacsapat így összetettben az ötödik helyen végzett, mindössze két körrel az első helyezettek után. A versenyt végül az erősebb motorral induló, Deamen-Depoorter páros nyerte.

Stéphane Mertens a futam végén így nyilatkozott:

„Szoros verseny volt, összesen 50 indulóval. A futam újrakezdése miatt nem használhattuk a kitartásra alapozott stratégiánkat, és nem húzhattunk hasznot a BMW alacsonyabb fogyasztásából sem. Véleményem szerint az ötödik hely nagyszerű eredmény, ami mögött a BMW Herpigny Motors csapatának kemény munkája áll.” – kommentálta az eseményeket Mertens.

Comments

comments

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

Kövess bennünket az Instagramon is!

MPS AIRFORM

Trending