Csatlakozz hozzánk
HYPERSPORT

Hírek

BMW 134 millióért

Bajor ritkaságokat árvereztek el a müncheni BMW Múzeumban

Közzétéve

ekkor

MPS RAM MOUNT
ALPINESTARS OFF ROAD

Forrás: BMW

Különleges modellek kerültek kalapács alá a müncheni BMW Múzeumban megrendezett „Power by BMW” elnevezésű aukción.

Október 1-jén nagyszabású árverést rendezett a Bohams aukciós ház a bajor gépgyár szentélyében, a BMW Múzeumban, ahol számos a márkához kapcsolódó különlegesség talált új gazdára. Az árverések között ritkaságnak számító „egy márkás” aukción a motorkerékpárok rendkívül széles palettája került kalapács alá, kezdve az 1925-ös R 32-től egészen az 1992-es K1-ig. A járműveken felül árverésre bocsátottak több tucat értékes relikviát is a márka évszázados történetéből, a gyűjtők nagy örömére.

A motorkerékpárok közül igazi matuzsálemekre is licitálhattak a látogatók, például egy 79 éves, 735 köbcentis, R 16-os, 33 350 euróért talált gazdára, míg egy alig fiatalabb 75 éves, R 17-esért 27 025 eurót fizetett a szerencsés “nyertes”. Az aukción sok olyan vevő is megjelent, aki épp most kezdi gyűjteni a bajor márka legendás modelljeit.


A 79 éves R 16-os és a nem sokkal fiatalabb R 17-es – majd’ 18 millió forintnyi összeget fizettek kettejükért

Az egyik legnagyobb figyelmet Georg Auerbacher 1970-es 500 köbcentis oldalkocsis versenymotorja generálta, amit árverésen kívül értékesítettek. Ez a modell komoly szerepet játszott abban, hogy a BMW jelentős dominanciát vívott ki magának az oldalkocsis világbajnokságon 1954 és 1974 között.


Georg Auerbacher 1970-es oldalkocsis versenygépe

Az árverés ideje alatt döntően motorkerékpárok kerültek kalapács alá, de előfordultak autó és egyéb különlegességek is szép számmal. A legnagyobb feltűnést egy egyedülálló ritkaság, a Bertone „Spicup” keltette, ami egy BMW alapokra épült koncepció autó. A Spicup-ért 460 000 eurót, azaz hozzávetőlegesen 134 millió forintot fizetett az Egyesült Államokban élő új tulajdonosa.


Egy igazi kuriózum is gazdára talált a Bertone-BMW személyében, 134 millióért

Az árverezésre kínált tételek között ott volt még egy a bejárathoz „kikötött” rendkívül ritka Abbate építménnyel készült BMW meghajtású olasz motorcsónak is, ami végül 150 000 eurós áron kelt el. 


Az árverésen eladott tételekről és a pontos vételi árakról további információk ITT találhatóak

MPS AUTOMAG
MPS ALPINESTARS 2017

Comments

comments

Hirdetés
Astone

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

Kövess bennünket az Instagramon is!

ALPINESTARS OFF ROAD
MPS RAM MOUNT

Trending