Csatlakozz hozzánk

Hírek

BMW 134 millióért

Bajor ritkaságokat árvereztek el a müncheni BMW Múzeumban

Közzétéve

ekkor

Sportster
MAI Kótyavetye

Forrás: BMW

Különleges modellek kerültek kalapács alá a müncheni BMW Múzeumban megrendezett „Power by BMW” elnevezésű aukción.

Október 1-jén nagyszabású árverést rendezett a Bohams aukciós ház a bajor gépgyár szentélyében, a BMW Múzeumban, ahol számos a márkához kapcsolódó különlegesség talált új gazdára. Az árverések között ritkaságnak számító „egy márkás” aukción a motorkerékpárok rendkívül széles palettája került kalapács alá, kezdve az 1925-ös R 32-től egészen az 1992-es K1-ig. A járműveken felül árverésre bocsátottak több tucat értékes relikviát is a márka évszázados történetéből, a gyűjtők nagy örömére.

A motorkerékpárok közül igazi matuzsálemekre is licitálhattak a látogatók, például egy 79 éves, 735 köbcentis, R 16-os, 33 350 euróért talált gazdára, míg egy alig fiatalabb 75 éves, R 17-esért 27 025 eurót fizetett a szerencsés “nyertes”. Az aukción sok olyan vevő is megjelent, aki épp most kezdi gyűjteni a bajor márka legendás modelljeit.


A 79 éves R 16-os és a nem sokkal fiatalabb R 17-es – majd’ 18 millió forintnyi összeget fizettek kettejükért

Az egyik legnagyobb figyelmet Georg Auerbacher 1970-es 500 köbcentis oldalkocsis versenymotorja generálta, amit árverésen kívül értékesítettek. Ez a modell komoly szerepet játszott abban, hogy a BMW jelentős dominanciát vívott ki magának az oldalkocsis világbajnokságon 1954 és 1974 között.


Georg Auerbacher 1970-es oldalkocsis versenygépe

Az árverés ideje alatt döntően motorkerékpárok kerültek kalapács alá, de előfordultak autó és egyéb különlegességek is szép számmal. A legnagyobb feltűnést egy egyedülálló ritkaság, a Bertone „Spicup” keltette, ami egy BMW alapokra épült koncepció autó. A Spicup-ért 460 000 eurót, azaz hozzávetőlegesen 134 millió forintot fizetett az Egyesült Államokban élő új tulajdonosa.


Egy igazi kuriózum is gazdára talált a Bertone-BMW személyében, 134 millióért

Az árverezésre kínált tételek között ott volt még egy a bejárathoz „kikötött” rendkívül ritka Abbate építménnyel készült BMW meghajtású olasz motorcsónak is, ami végül 150 000 eurós áron kelt el. 


Az árverésen eladott tételekről és a pontos vételi árakról további információk ITT találhatóak

Comments

comments

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

Kövess bennünket az Instagramon is!

MPS AIRFORM

Trending