Csatlakozz hozzánk

Hírek

BMW-siker a Motorrad szavazásán

Mind az öt kategóriát megnyerték a bajorok, melyben indultak

Közzétéve

ekkor

RST AIRBAG
MPS RAM MOUNT

A BMW gépei minden olyan kategóriát megnyertek a német Motorrad magazin “2010-es Év Motorja” elnevezésű olvasói szavazásán, amelyben van modelljük. Ez öt kategóriagyőzelmet jelent – a valaha gyártó által elért legjobb eredmény a magazin történelmében!

A Motorrad magazin, Európa egyik legnevesebb szaklapja, immár 12. alkalommal rendeztemeg az Év Motorja nevű szavazást. Nyolc kategóriában, összesen 200 modellre adhatták le voksukat a szavazók, és ebből a BMW öt szegmensben az élen végzett! Ami azért is kimagasló eredmény, mivel ez az egyik legrangosabb motoros olvasói szavazás.

A bajorok először szerepeltek a „Sport” kategóriában – amelyet egyébként a legerősebb mezőnynek tartanak –, ám annyit hallunk mostanában a forradalmi S1000RR-ről, hogy meglepő lett volna, ha nem ez a modell nyer – pláne egy német lapnál…  A DTC-vel (kipörgésgátló) és verseny ABS-szel felszerelhető,  4 hengeres bajor szupersport-fegyver elhozta a győzelmet japán és olasz vetélytársai elől. „Túramotor” kategóriában a K1300GT első, míg az R1200RT a harmadik helyen végzett. Az R1200GS és R1200GS Adventure idén is megtartotta vezető pozícióját az “Enduro/Supermoto” kategóriában. A BMW dominanciáját pedig  tovább hangsúlyozta, hogy ugyanitt a negyedik helyezést érte el a HP2 Megamoto, ill. az ötödiket az F800GS. “Naked bike” és “Allrounder” kategóriában idén is BMW végzett első helyen, ezúttal az R1200R és a K1300S modellekkel.


Az új S1000RR győzelme várható volt a sportmotorok kategóriájában

Jogos kérdés lehet, hogy mennyire objektívek, mennyire felelnek meg a valóságnak ezek az eredmények. Igaz, hogy egy német médiumról van szó, akiknek olvasótábora valószínűleg előnyben részesíti a hazai márkát, de gondoljunk csak bele, hogy például egy másik náció (vagy nemzetközi) szavazásán milyen eredményt érnének el ezek a modellek – ugyanezekben a kategóriákban. Az S1000RR sikere borítékolható, Németországban ugyanúgy, mint máshol a világban. Úgy látszik, 2010-ben a bajor RR lesz „A sportmotor”. Természetesen a túramotorok között sem meglepő a BMW-győzelem, hiszen ennek a kategóriának régóta éllovasa a gyártó. A K1300GT ebben a szegmensben mindig is az élmezőnyben volt, így sikere nem csak német szavazásokon várható. Ahogyan a GS-ek is az endurok között, mely modellek nagy tisztelet vívtak ki maguknak a világ túrázói körében. Egyedül talán a naked és allrounder kategóriában rezeg a léc egy kicsit, más országban nem biztos hogy BMW-k viszik itt a pálmát. Nem mintha valami gond lenne az R1200R-el, és a  K1300S is sokak kedvence, de ha nem Motorrad szavazásáról van szó, akkor lehet, hogy ezekben a kategóriákban nem BMW-győzelem születik…


A legjobb naked az R1200R – a Motorrad olvasói szerint

A „2010-es Év Motorja választás” mellett párhuzamosan zajlott le a ”Best Brand 2010”nevű olvasói szavazás is, amelyben motorkerékpár kiegészítőkre és ruházatokra lehetett leadni a voksokat, 19 kategóriában. Ezek közül textilruházatban is a bajor gyártó diadalmaskodott, egyébiránt korábban már bemutattuk nektek a BMW 2010-es ruházatát.


Az R1200GS és GS Adventure továbbra is népszerű a túrázók (és a szavazók) körében

A K1300GT legyőzte többek között a GTR1400-es Kawasakit is…

…a K1300S pedig a Hayabusát…

Comments

comments

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

MPS AIRFORM

Trending