Csatlakozz hozzánk

Hírek

BMW-s győzelem a RedBull Romaniacs-on

A BMW G 450 X négy napig „állta a sarat” Erdélyben, a világ egyik legkeményebb enduró versenyén

Közzétéve

ekkor

Sportster
MAI Kótyavetye

A BMW G 450 X négy napig „állta a sarat” Erdélyben, a világ egyik legkeményebb enduró versenyén

Augusztus 17. és 20. között rendezték meg az erdélyi Nagyszebenben a világ legkeményebb extrém enduro versenyét, a „Red Bull Romaniacs”-ot. A négynapos derbin most sem hiányozhattak az erdőkön keresztül kanyargó offroad szakaszok és az ötemeletes belvárosi épület megmászása sem. A győzelmet idén a BMW Motorrad gyári versenyzője, a G 450 X versenyenduróval induló, Andreas Lettenbichler szerezte meg. A tavalyi erdélyi megmérettetésen Lettenbichler egy lábsérülés miatt nem tudott indulni, ám idén csapattársával, a 2008-ban ezüstérmes Gerhard Forster-rel együtt álltak rajthoz.

Andi számára a Red Bull Romaniacs volt az első ilyen jellegű verseny, a célba érés után pedig boldogan nyilatkozott:

„Még soha nem motoroztam ilyen versenyen, úgyhogy csak keveset tudtam a navigációról és kellett egy kis idő, amíg hozzászoktam a körülményekhez, de aztán az első helyre kerültem. Az, hogy képes voltam versenyre kelni a kétszeres Dakar győztes Cyril Despres-szel, az több mint amit reméltem. A BMW G 450 X végig nagyon jól dolgozott, így hozni tudtam a formám a gyors részeken és a trükkös szakaszokon is. Nyugodtan állíthatom, hogy a fellegekben járok!”

– fejezte be a német versenyző.

A negyedik, utolsó versenynapot Andi 14 másodperccel Despres után kezdte, tehát szinte magától értetődő volt, hogy nagy csata várható majd közöttük. Eleinte az andorrai motoros vezetett, de egy rosszul sikerült hegymászás után a BMW-s versenyző került az élre, aki triálos múltjának köszönhetően könnyebben vette az akadályt. Ezt követően Despres időbüntetést is kapott, így Lettenbichler végül majdnem egy órával előbb ért be a célba, mint a második helyre került új-zélandi Chris Birch. Gerhard Forster, az utolsó napon sajnos elnézett egy bukkanót, elesett és vállsérülést szenvedett, így kiállni kényszerült.

A csapat következő megmérettetése a legendás „Roof of Africa” lesz, amit november végén a dél-afrikai Lesotho-ban rendeznek.

2009 Red Bull Romaniacs végeredmény:

1. Andreas Lettenbichler (GER) BMW Motorrad Motorsport, 20:29:11 óra
2. Chris Birch (NZL) KTM, 21:21:01
3. Cyril Despres (AND) KTM, 22:11:25
4. Lionel Seydoux (CH) KTM, 22:55:18
5. Paul Bolton (GBR) KTM, 23:38:05
6. Darryl Curtis (RSA) KTM, 23:41:36
7. Melcior Faja Beltran (ESP) GasGas, 23:55:51
8. Erich Brandauer (AUT), 25:04:24
9. Shane Cuthbertson (CAN) Husaberg, 25:20:55
10. Dieter Happ (AUT) Husaberg, 25:42:55

Comments

comments

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

Kövess bennünket az Instagramon is!

MPS AIRFORM

Trending