Connect with us
Suzuki
just1 mx

Hírek

A BMW M 1000 RR motor Dunlop SportSmart TT abroncsokon fut

A BMW Motorrad bemutatta az új M 1000 RR-t, a gyártó első „M” jelzésű motorját. A motor az S 1000 RR modell utódja. Olyan motorosoknak tervezték, akik számára fontos az extrém, igazi verseny jellegű teljesítmény.

Published

on

ICONSHOP 300
jgpr
RST AIRBAG

Hamisítatlan versenyteljesítmény közúton és versenypályán egyaránt: a BMW M 1000 RR motor Dunlop SportSmart TT abroncsokon fut

  • A BMW első kétkerekű M modelljét kizárólag Dunlop abroncsokkal szerelik
  • A BMW S 1000 RR superbike evolúciójának csúcsa
  • A SportSmart TT 50%-ban közúti, 50%-ban versenyabroncs

A BMW a Dunlop SportSmart TT abroncsot választotta a limitált kiadású M 1000 RR közútra engedélyezett változatához. Akárcsak a motor, a SportSmart TT is versenyeken bizonyított technológiát kínál, olyan abroncsot eredményezve, amely az utcán és a versenypályán egyaránt megállja a helyét.

A sztenderd superbike-kal összehasonlítva az M 1000 RR további, versenyeken bizonyított elemekkel rendelkezik, mint például a szénszálas wingletek és kerekek. A motort úgy tervezték, hogy 212 lóerőt biztosítson extrém, 14 500 RPM fordulatszámon.

Versenyek ihlette motorhoz versenyek ihlette abroncs dukál. A SportSmart TT ugyanazzal az NTEC RT technológiával rendelkezik, mint a Dunlop Isle of Man TT versenyen győzedelmeskedő abroncsa. Ez lehetővé teszi, hogy a hátsó nyomás csökkenthető legyen a versenypályán történő használat során, növelve az érintkezési felületet és maximalizálva a tapadást. A SportSmart TT egyedülálló tulajdonsága a Speed Vent Tread futófelület, amelynek mintaárkai az abroncs fordulásakor szétnyílnak, majd összezárulnak. Ez „szellőztető” hatást eredményez, amely növeli a hőleadást.

Miguel Morais, a Dunlop Moto Europe első szerelésekért felelős igazgatója elmondta: „Büszkék vagyunk rá, hogy a BMW kizárólagos beszállítói megállapodással jutalmazta a Dunlopot a legelső „M” jelzésű motorkerékpárt illetően. Minden M 1000 RR motort SportSmart TT abronccsal szerelnek majd fel, ami kiemeli és alátámasztja az abroncs kiváló teljesítményét és technológiáját.”

Győzelem a versenyeken és a magazinteszteken

A Dunlop büszkén tekint vissza az S 1000 RR modell versenyváltozatával elért pályasikereire. A francia Superbike Bajnokságon a hónap elején Kenny Foray uralta a Lédenon versenypályát Dunlop abroncsokkal ellátott BMW-jével. A közutakon Peter Hickman Dunlop abroncsokkal felszerelt BMW motorjával nyerte meg az Isle of Man TT versenyt és a Makaói Nagydíjat, továbbá új közúti körrekordot is felállított az Ulsteri Nagydíjon.

A SportSmart TT abroncs a magazinteszteken is győzedelmeskedett. Az Egyesült Királyság-beli Fast Bikes csapat a “legjobb superbike abroncs”-ként értékelte a SportSmart TT-t pályán rendezett „vaktesztjén”1, valamint a német „PS”2 magazin az abroncsnak ítélte a „Legjobban kezelhető abroncs” elismerést.

Luca Davide Andreoni, a Dunlop Moto Europe marketingigazgatója a következőket nyilatkozta:A Dunlop hypersport termékcsaládjában valamennyi superbike motoros megtalálja a megfelelő abroncsot. A Dunlop rendelkezik a legátfogóbb hypersport termékcsaláddal a közútra szánt SportSmart Mk3-tól a versenygyőztes GP Racer és GP Pro abroncsokig. A SportSmart TT közútra és versenypályára egyaránt alkalmas: mindkét esetben fantasztikus vezetői élményt és tapadást biztosít. Éppen ezért ez a tökéletes abroncs az olyan kimagasló sportmotorok számára, mint a BMW M 1000 RR.”

Click to comment

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Sportster

Facebook

INSTAGRAM

MPS AIRFORM
caballero

Trending