Csatlakozz hozzánk

Hírek

A BMW M 1000 RR motor Dunlop SportSmart TT abroncsokon fut

A BMW Motorrad bemutatta az új M 1000 RR-t, a gyártó első „M” jelzésű motorját. A motor az S 1000 RR modell utódja. Olyan motorosoknak tervezték, akik számára fontos az extrém, igazi verseny jellegű teljesítmény.

Közzétéve

ekkor

ISSIMO
GRINGO Kicsi
ALPINESTARS OFF ROAD
MPS RAM MOUNT

Hamisítatlan versenyteljesítmény közúton és versenypályán egyaránt: a BMW M 1000 RR motor Dunlop SportSmart TT abroncsokon fut

  • A BMW első kétkerekű M modelljét kizárólag Dunlop abroncsokkal szerelik
  • A BMW S 1000 RR superbike evolúciójának csúcsa
  • A SportSmart TT 50%-ban közúti, 50%-ban versenyabroncs

A BMW a Dunlop SportSmart TT abroncsot választotta a limitált kiadású M 1000 RR közútra engedélyezett változatához. Akárcsak a motor, a SportSmart TT is versenyeken bizonyított technológiát kínál, olyan abroncsot eredményezve, amely az utcán és a versenypályán egyaránt megállja a helyét.

A sztenderd superbike-kal összehasonlítva az M 1000 RR további, versenyeken bizonyított elemekkel rendelkezik, mint például a szénszálas wingletek és kerekek. A motort úgy tervezték, hogy 212 lóerőt biztosítson extrém, 14 500 RPM fordulatszámon.

Versenyek ihlette motorhoz versenyek ihlette abroncs dukál. A SportSmart TT ugyanazzal az NTEC RT technológiával rendelkezik, mint a Dunlop Isle of Man TT versenyen győzedelmeskedő abroncsa. Ez lehetővé teszi, hogy a hátsó nyomás csökkenthető legyen a versenypályán történő használat során, növelve az érintkezési felületet és maximalizálva a tapadást. A SportSmart TT egyedülálló tulajdonsága a Speed Vent Tread futófelület, amelynek mintaárkai az abroncs fordulásakor szétnyílnak, majd összezárulnak. Ez „szellőztető” hatást eredményez, amely növeli a hőleadást.

Miguel Morais, a Dunlop Moto Europe első szerelésekért felelős igazgatója elmondta: „Büszkék vagyunk rá, hogy a BMW kizárólagos beszállítói megállapodással jutalmazta a Dunlopot a legelső „M” jelzésű motorkerékpárt illetően. Minden M 1000 RR motort SportSmart TT abronccsal szerelnek majd fel, ami kiemeli és alátámasztja az abroncs kiváló teljesítményét és technológiáját.”

Győzelem a versenyeken és a magazinteszteken

A Dunlop büszkén tekint vissza az S 1000 RR modell versenyváltozatával elért pályasikereire. A francia Superbike Bajnokságon a hónap elején Kenny Foray uralta a Lédenon versenypályát Dunlop abroncsokkal ellátott BMW-jével. A közutakon Peter Hickman Dunlop abroncsokkal felszerelt BMW motorjával nyerte meg az Isle of Man TT versenyt és a Makaói Nagydíjat, továbbá új közúti körrekordot is felállított az Ulsteri Nagydíjon.

A SportSmart TT abroncs a magazinteszteken is győzedelmeskedett. Az Egyesült Királyság-beli Fast Bikes csapat a “legjobb superbike abroncs”-ként értékelte a SportSmart TT-t pályán rendezett „vaktesztjén”1, valamint a német „PS”2 magazin az abroncsnak ítélte a „Legjobban kezelhető abroncs” elismerést.

Luca Davide Andreoni, a Dunlop Moto Europe marketingigazgatója a következőket nyilatkozta:A Dunlop hypersport termékcsaládjában valamennyi superbike motoros megtalálja a megfelelő abroncsot. A Dunlop rendelkezik a legátfogóbb hypersport termékcsaláddal a közútra szánt SportSmart Mk3-tól a versenygyőztes GP Racer és GP Pro abroncsokig. A SportSmart TT közútra és versenypályára egyaránt alkalmas: mindkét esetben fantasztikus vezetői élményt és tapadást biztosít. Éppen ezért ez a tökéletes abroncs az olyan kimagasló sportmotorok számára, mint a BMW M 1000 RR.”

MPS ALPINESTARS 2017

Comments

comments

Trending