Csatlakozz hozzánk

Hírek

Régi-új BMW-k a Múzeumok Éjszakáján

Az idén 90 éves BMW antik modelljeit is kiállítják a Közlekedési Múzeum parkolójában, a legfrissebb újdonságok mellett, mint az új R 1200 GS vagy éppen az S 1000 RR HP4

Közzétéve

ekkor

bmw muzeumok ejszakaja
RST AIRBAG

Több mint negyven motort állítanak ki június 22-én a már hagyománynak számító Múzeumok Éjszakája keretében. A BMW Motoros Baráti Kör által szervezett bemutatón látható lesz többek között egy 1933-ban gyártott, de még ma is működőképes R16, szinte a teljes GS sorozat az R 80 G/S-től a ma kapható R 1200 GS-ig, illetve természetesen az oldalkocsis motorkerékpárok sem hiányozhatnak majd. A régebbi darabok mellett az érdeklődők a bajor gyártó új modelljeit, így például az idén piacra került HP4-et is megtekinthetik.

Bár a kiállítás nem tudja maradéktalanul bemutatni a kilencven éves BMW Motorrad teljes történelmét, a látogatók mégis közelebb kerülhetnek az egyik legnagyobb európai motorkerékpár gyártó múltjához és jelenéhez. A június 22. szombat reggel 10 órától vasárnap reggel 10 óráig látogatható kiállításra a BMW MBK szeretettel vár minden érdeklődőt.

Az R 69 S is látható lesz

– a Közlekedési Múzeum címe: Budapest, XIV. kerület Városligeti krt. 11. Megközelíthető az 1-es villamos Ajtósi Dürer sori megállójától; a 70-es trolibusz Hermina úti megállójától; a 72, 74-es trolibusz Ajtósi Dürer sor – Hermina úti megállójától; a 7-es, 173-as autóbusz Hungária krt.-i megállójától

– egy kis háttérinfó a kiállításhoz –
A BMW 90 éve, 1. rész: 1923-1939

Július közepén rendezik meg a BMW Bike Maraton motoros túraversenyt

Idén a BMW Motorrad támogatásával, már nyolcadik alkalommal szervezik meg a Bike Maraton sajátságos közúti tájékozódási motoros túraversenyt. A cél most is egy élményekkel teli, ugyanakkor biztonságos, nemzetközi motoros kaland megszervezése.

Biztonsági megfontolásokból a versenyt a korábbi 24 órás folyamatos időtartam helyett idén éjszakai pihenővel rendezik meg. A verseny július 13-án, szombaton délben indul a balatonboglári Full-Gas BMW Motorrad szalon elől. A szombat éjszakai rövid pihenő után a versenyzők vasárnap kora reggel újra rajtolnak és délben érnek be a célba.

A versenyen idén is tetszés szerint két vagy három motorból álló csapatok vehetnek részt. A verseny kizárólag speciál szakaszokból áll, amelyeket rajzos itinerek segítségével kell teljesíteni, miközben egyéb feladatok is várják a motorosokat. Az értékelés alapja ugyanakkor az előírt, szabályos és biztonságos átlagsebesség tartása, amelyet nemcsak az egyes szakaszok végén, de útközben is ellenőrizhetnek a szervezők.

A gyönyörű tájakon és kanyargós utakon vezető nemzetközi túraversenyre a Bike Maraton Egyesület honlapján lehet jelentkezni: www.bikemaraton.hu

MPS RAM MOUNT

Comments

comments

Trending