Connect with us
just1 mx
Suzuki

Biztonság

Biztonságos Közlekedés Napja

A Motoros Family által szervezett Biztonságos Közlekedés Napján 150 motoros kapott képzést a drivingcamp Hungary közlekedésbiztonsági központban. Ők megtették az első lépést!

Published

on

biztonsagos kozlekedes napja 1
ICONSHOP 300
jgpr
RST AIRBAG

Szerencsére szépen lassan Magyarországon is kezd benőni a motorosok feje lágya, hiszen egyre többen ismerik fel a vezetéstechnikai fejlődés folyamatos szükségességét. A MOL Motoros Family szervezésében május 21-én megtartott Biztonságos Közlekedés Napján 150 motoros látogatott el a zsámbéki drivingcampbe, hogy bizonyítsa ezt.

Szívesen mondanánk, hogy azért találkozunk egyre több helyen ezzel a témával, mert divatos a közlekedésbiztonsággal foglalkozni, de az az igazság, hogy a statisztikák joggal nem hagyják nyugodni azokat, akik szeretnének nagyobb biztonságot az utakon. A motorosok esetében a baleseti rizikófaktor az autósokénak a tizennyolcszorosa, és közülük is a 17-26 éves korosztály a legveszélyeztetettebb. Nem feltétlenül kell sérüléssel járó balesetben gondolkodni, amikor veszélyességről beszélünk. Jusson csak eszünkbe az, hogy egy motoron töltött napon hányszor kerülünk olyan szituációba, amikor nem rajtunk múlott. És abba is, hogy hányszor kerültünk rázós szituációba a saját hibánkból.

A balesetek előfordulásának okait sokat lehet fejtegetni, a megoldás viszont tisztán látszik. Gondosan oda kell figyelni a jármű megfelelő műszaki állapotára (különösen a gumira, futóműre és fékrendszerre). Szánni kell időt a vezetéstechnikai tudás fejlesztésére. És meg kell változtatni a gondolkodást. Nem csak azért fontos mindez, hogy épségben érjen haza mindenki, hanem azért is, hogy a biztonságérzet mellett valóban élvezetes legyen minden egyes kilométer.

Köszönet a MOL-nak és a drivingcamp Hungary-nek, hogy támogatta a Biztonságos Közlekedés Napját, hiszen rengeteg olyan motoros és robogós kapott lehetőséget a tudásának szélesítésére, akik eddig még soha nem voltak hasonló képzésen. Bízunk benne, hogy ez csak az első lépcsőfok volt mindenkinek, és ennek hatására hamarosan ellátogatnak egy  teljes vezetéstechnikai oktatásra, bármelyik is legyen az.

Volt szerencsénk nekünk is kint lenni az eseményen, részben mint sajtó, részben mint instruktorok. A mi feladatunk volt az élmény-utasmotoroztatás, illetve egy ügyességi verseny lebonyolítása a MOL Motoros Family nagyköveteinek. Polyák Lilla, Kovács Áron, Hajas László, Kárász Róbert és Sági Szilárd szállt harcba a stopper ellen a bójákkal övezett pályán, teljesen különböző vezetési tudással és nagyon különböző stílusú motorokkal. Közülük nagy meglepetésre Hajas László talált végig leggyorsabban a pályán, nagy biztonsággal terelgette a három kerekű Piaggio MP3-as robogóját.

Remek nap volt, a 13,4 hektáros, Európa legmodernebb közlekedésbiztonsági és vezetéstechnikai központja a lehető legtökéletesebb helyszíne volt a tanulásnak. A főként motoros rendőrökből és azok oktatóiból álló instruktori gárda pedig nagyon magas szakmai színvonalat hozott. Reméljük, hogy még sok ilyen rendezvény fogja követni ezt a májusit, és abban is bízunk, hogy a MOL-hoz hasonlóan más, a közlekedésben szintén érintett cégek is érdemesnek találják támogatni a motorosok, autósok és gyalogosok biztonságát elősegítő kezdeményezéseket.

Sportster

Facebook

INSTAGRAM

MPS AIRFORM
caballero

Trending