Connect with us
Suzuki
just1 mx

Kirakat

Biztonságos motorozás az Ohropax füldugókkal

A motorosokat az őket körülvevő süvítő szélzaj és a motor hangjai együttesen akár 90dB mértékű zajszinttel is terhelhetik, ami pedig már rövid távon is maradandó halláskárosodáshoz vezethet.

Published

on

Egy jó kiadós terepezés után, ezzel haza is tudsz gurulni
ICONSHOP 300
jgpr
RST AIRBAG

A motorok szerelmesei leginkább szenvedélyükben a szabadságot és sebességet keresik. Feltétlenül szükséges azonban a megfelelő védőfelszerelést is beszerezni ehhez. Ha már megvan minden ruházati elem és a bukósisak is, érdemes átgondolni, milyen ártalmak vagy veszélyek fenyegethetnek még.

Nem is gondolnánk, hogy a minket érő zajtól még a hangszigetelő bukósisakok sem mindig nyújtanak teljes védelmet. A legtöbb sisakteszt során kiderül, hogy érdemes füldugót is használni motorozás közben.

Mi is ennek a háttere?

A fül az emberi test egyik legérzékenyebb szerve. Az emberi hallásrendszer lehetővé teszi, hogy a levegő nyomásingadozásait hangként vagy zajként érzékeljük. Az ilyen típusú rezgéseket hangnak nevezik. Amikor a dobhártyát hanghullámok érik, ezeket a mozgásokat továbbítják a hallócsontocskák (kalapács, üllő, kengyel) a csigának. A csiga feltekert része a belsőfülnek, borsószem méretű képződmény, amelynek folyadékában 25.000 apró érzékelő szőrszál található. Ezek a szenzoros szőrszálak a hangrezgéseket bioelektromos jelekké alakítják át a csigában. Ilyen módon a hanghullámok a tenger, a beszélt nyelv vagy a szimfónia hangjaivá alakulnak.

A minket érő zaj mérhetőségét decibelben határozták meg. Mivel ez logaritmikus mennyiség, még a numerikus értékek kis különbségei is jelentős különbségeket mutatnak a fizikai érzékelhetőségben. Például, a zajszint 10 dB-es növekedése kétszer olyan hangosnak érezhető. A 85 dB-es küszöbérték a halláskárosodás határa.

A motorosokat az őket körülvevő süvítő szélzaj és a motor hangjai együttesen akár 90dB mértékű zajszinttel is terhelhetik, ami pedig már rövid távon is maradandó halláskárosodáshoz vezethet. Érdemes tenni ezellen és védeni hallásunk.

Egy jó kiadós terepezés után, ezzel haza is tudsz gurulni

Az Ohropax minőségi füldugói már több mint 100 éve bizonyítanak a piacon. A németországi gyártócég széleskörű palettája minden igényt kielégít a felhasználás célján át a füldugó anyagáig, így kaphatóak alváshoz, úszáshoz/fürdéshez, koncertekhez, sőt még a repülési zajokat kiszűrő füldugók is. Felhasználási körüket tekintve felnőtteknek és gyermekek számára is alkalmas füldugók is vannak.

Motorozáshoz a gyártócég az Ohropax Soft füldugókat javasolja. Az Ohropax Soft lágy, anatómiailag formázott, speciális bőrbarát habosított műanyagból készült füldugó. Diszkrét bőr színe miatt alig látható. A hallójáratban lágyan kitágul, és biztos védelmet nyújt a környezeti zajok ellen. Mivel a fülbe helyezendő füldugóról van szó, ezért nem zavaró a bukósisak viselése közben és megfelelően csillapítja a káros zajokat az elszigeteltség érzése nélkül.

Az Ohropax Soft füldugók a motorozás mellett sokféle egyéb területen is alkalmazható: munkahelyen, koncentrált olvasáshoz, otthoni barkácsolásnál és hangos zene ellen is. Kikapcsolódáshoz és zavartalan, nyugodt alváshoz is ajánlott.  Kapható 2, illetve 10 darabos kiszerelésben.

További információ: www.ohropax.hu

Forgalmazó: Dr. Kocsis & Hoffmann Pharma Kft.
1024 Budapest, Retek utca 32.
www.drkhshop.hu

(x)

Click to comment

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Sportster

Facebook

INSTAGRAM

MPS AIRFORM
caballero

Trending