Csatlakozz hozzánk

Hírek

Bitti óriásit bukott a NorthWesten – képek

Bitter Sándor nagyot esett a hírhedt ír utcai verseny Superstock futamának első körében – azóta road racerünk jobban van, de a Man-szigeti TT-t ki kell hagynia

Közzétéve

ekkor

bitti nw200 crash
RST AIRBAG
MPS RAM MOUNT

Mint ismeretes, Bitter Sándor hatalmasat bukott a NorthWest200-on, akkorát, hogy a versenyt másnapra halasztották. Bitti első bejegyzése így szólt közösségi rajongói oldalán:

“Beszállítottak a Causeway kórházba, Coleraine-be. Nagyon fájnak a karjaim és a nyakam, és úgy érzem, hogy eltört több bordám. Kb. három percig eszméletlen voltam. Jólesett, hogy Mervyn Whyte (a NorthWest 200 rendezvényigazgatója – a szerk.) odasietett hozzám a bukás helyszínére, én pedig megfogtam – meg tudtam fogni – a kezét. A baleset versenyzői hiba eredménye. Steve Heneghan mögött mentem, amikor a nagy körforgóban elestem. Valószínűleg az új gumi is közrejátszhatott, mert közvetlenül a futam előtt új gumikat tettünk fel”


Azután kiderült, hogy utcai menőnk szerencsére megúszta nyakcsigolya (és borda)törés nélkül – utóbbi (egy) csak megrepedt, de két kézközépcsontja eltörött. “Nagyon nagyon szerencsés vagyok, hogy ennyivel megúsztam. Hálásan köszönöm a rengeteg jókívánságot. Nagyon megkönnyebbültem, hogy nincs eltörve a nyakcsigolyám, csak kompresszió. Ezt csak Antrim-ban tudták megnézni, mert a coleraine-i kórházban nincs MRI. Kétesélyes volt – vagy Belfastba visznek műtétre, vagy vissza Coleraine-be, gyógyulni. Az utóbbi lett :)”


“Végre tényleg fellélegezhetek, mert a nyakpántot levehettem, és egy kisebbet kapok a régebbi helyett. Nagyon sokat nevettünk Stevie-vel. A nap vicce: a fejem folyamatosan be volt szoritva és mozdulatlanul vizsgálgattak. Gyanús volt, hogy nem hallok semmit. Azt gondoltam, hogy a súlyos agyrázkodas miatt volt. De csak fél nap után látta meg az orvosom, hogy a verseny óta a fülemben volt a füldugóm. Nem csoda, hogy nehéz volt a kommunikáció :)”

“A hozzáértők mind azt mondják, hogy milyen szerencsés vagyok, hogy megúsztam ennyivel a sztorit. Isten mellettem állt. Pár hét gyógyulásra van szükségem a kezeimmel és a nyakammal, az agyrázkódás hatása 10-12 nap alatt el fog múlni. Rengetegen jönnek be hozzám a versenypályáról, versenyzők, szerelők egyaránt. Nagyon erős vagyok, úgy érzem, a rengeteg edzés, a felkészülésem és az életvitelem miatt nem sérültem meg jobban, és nagyon gyorsan javul az állapotom”

Az utolsó boldog pillanatok motoron a NW200-on…

“A motoromat nagyon összetörtem, így azzal már nem tudok tovább versenyezni. Ez természetesen az én felelősségem. Ami most fontosabb, hogy a legjobbakat kívánom a barátomnak és csapatfőnökömnek, Stephen Thompsonnak, aki a későbbi Superstock futamon szenvedett súlyos sérüléseket. A legfontosabb, hogy Stephen ’Hong Kong’ Thompson meggyógyuljon. A családjának és a csapatnak a legjobbakat kívánom”

“Elnézést kérek a szurkolóktól, akik várnak engem a TT-re, de NEM FOGOK RAJTHOZ ÁLLNI A MAN-SZIGETEN! Egyrészt nem akarok úgy menni a TT-n, hogy nem vagyok 100%-os. Nagy fájdalmaim vannak, ez tény. Hogy az orvost idézzem: „Normál embernek négy hét gipsz, utána két hét fizikóterápia” nekem megengednék a két és fél het gipszet + fizikó, de még így sem férne bele időben, nem beszélve a fejsérülésemről.

Fontosnak tartottam megköszönni a marshaloknak itt, a balesetem helyszinén, hogy megmentettek és vigyáztak rám…

“A fontosabb oldala pedig, hogy ember vagyok, jóbarát, csak Stephen Thompson -ra tudok gondolni, és nem tudnék úgy versenyezni, hogy ő kórházban fekszik kritikus állapotban. Lesznek még idén nagy versenyek, ahol remélhetőleg már mindketten, egészségesen tudunk rajthoz állni”

Comments

comments

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

MPS AIRFORM

Trending