Csatlakozz hozzánk

Hírek

Bitti óriásit bukott a NorthWesten – képek

Bitter Sándor nagyot esett a hírhedt ír utcai verseny Superstock futamának első körében – azóta road racerünk jobban van, de a Man-szigeti TT-t ki kell hagynia

Közzétéve

ekkor

bitti nw200 crash
ALPINESTARS OFF ROAD
MPS RAM MOUNT

Mint ismeretes, Bitter Sándor hatalmasat bukott a NorthWest200-on, akkorát, hogy a versenyt másnapra halasztották. Bitti első bejegyzése így szólt közösségi rajongói oldalán:

“Beszállítottak a Causeway kórházba, Coleraine-be. Nagyon fájnak a karjaim és a nyakam, és úgy érzem, hogy eltört több bordám. Kb. három percig eszméletlen voltam. Jólesett, hogy Mervyn Whyte (a NorthWest 200 rendezvényigazgatója – a szerk.) odasietett hozzám a bukás helyszínére, én pedig megfogtam – meg tudtam fogni – a kezét. A baleset versenyzői hiba eredménye. Steve Heneghan mögött mentem, amikor a nagy körforgóban elestem. Valószínűleg az új gumi is közrejátszhatott, mert közvetlenül a futam előtt új gumikat tettünk fel”


Azután kiderült, hogy utcai menőnk szerencsére megúszta nyakcsigolya (és borda)törés nélkül – utóbbi (egy) csak megrepedt, de két kézközépcsontja eltörött. “Nagyon nagyon szerencsés vagyok, hogy ennyivel megúsztam. Hálásan köszönöm a rengeteg jókívánságot. Nagyon megkönnyebbültem, hogy nincs eltörve a nyakcsigolyám, csak kompresszió. Ezt csak Antrim-ban tudták megnézni, mert a coleraine-i kórházban nincs MRI. Kétesélyes volt – vagy Belfastba visznek műtétre, vagy vissza Coleraine-be, gyógyulni. Az utóbbi lett :)”


“Végre tényleg fellélegezhetek, mert a nyakpántot levehettem, és egy kisebbet kapok a régebbi helyett. Nagyon sokat nevettünk Stevie-vel. A nap vicce: a fejem folyamatosan be volt szoritva és mozdulatlanul vizsgálgattak. Gyanús volt, hogy nem hallok semmit. Azt gondoltam, hogy a súlyos agyrázkodas miatt volt. De csak fél nap után látta meg az orvosom, hogy a verseny óta a fülemben volt a füldugóm. Nem csoda, hogy nehéz volt a kommunikáció :)”

“A hozzáértők mind azt mondják, hogy milyen szerencsés vagyok, hogy megúsztam ennyivel a sztorit. Isten mellettem állt. Pár hét gyógyulásra van szükségem a kezeimmel és a nyakammal, az agyrázkódás hatása 10-12 nap alatt el fog múlni. Rengetegen jönnek be hozzám a versenypályáról, versenyzők, szerelők egyaránt. Nagyon erős vagyok, úgy érzem, a rengeteg edzés, a felkészülésem és az életvitelem miatt nem sérültem meg jobban, és nagyon gyorsan javul az állapotom”

Az utolsó boldog pillanatok motoron a NW200-on…

“A motoromat nagyon összetörtem, így azzal már nem tudok tovább versenyezni. Ez természetesen az én felelősségem. Ami most fontosabb, hogy a legjobbakat kívánom a barátomnak és csapatfőnökömnek, Stephen Thompsonnak, aki a későbbi Superstock futamon szenvedett súlyos sérüléseket. A legfontosabb, hogy Stephen ’Hong Kong’ Thompson meggyógyuljon. A családjának és a csapatnak a legjobbakat kívánom”

“Elnézést kérek a szurkolóktól, akik várnak engem a TT-re, de NEM FOGOK RAJTHOZ ÁLLNI A MAN-SZIGETEN! Egyrészt nem akarok úgy menni a TT-n, hogy nem vagyok 100%-os. Nagy fájdalmaim vannak, ez tény. Hogy az orvost idézzem: „Normál embernek négy hét gipsz, utána két hét fizikóterápia” nekem megengednék a két és fél het gipszet + fizikó, de még így sem férne bele időben, nem beszélve a fejsérülésemről.

Fontosnak tartottam megköszönni a marshaloknak itt, a balesetem helyszinén, hogy megmentettek és vigyáztak rám…

“A fontosabb oldala pedig, hogy ember vagyok, jóbarát, csak Stephen Thompson -ra tudok gondolni, és nem tudnék úgy versenyezni, hogy ő kórházban fekszik kritikus állapotban. Lesznek még idén nagy versenyek, ahol remélhetőleg már mindketten, egészségesen tudunk rajthoz állni”

MPS ALPINESTARS 2017
MPS AUTOMAG

Comments

comments

Hirdetés
Astone

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

Kövess bennünket az Instagramon is!

Husqvarna 2019 Fall

Trending