Connect with us
Suzuki
just1 mx

Hírek

Bitti: Nagy ugrás volt Cookstown

A szó szoros értelmében, hiszen a bukkanókkal tarkított ír utcai pályán külföldiként és újoncként is szépen szerepelt nemzeti utcai versenyzőnk, Bitter Sándor

Published

on

cookstown100 bitti 2015
jgpr
RST AIRBAG

– Bitternek remekül sikerült a felkészülés a május 10-16. közötti – hírhedt – NorthWest200-ra: a Cookstown100 kisebb verseny, amely tökéletes alkalmat adott a felkészülésre, amelyet utcai menőnk tökéletesen ki is használt. Bár saját bevallása szerint egy dobogós helyezés is elérhető közelségben volt, de ennél is fontosabb…
…amit Bitti saját szavaival mesél el, időrendi sorrendben:

Nagyon durva a helyzet, de meg fogom oldani (mondta Bitti még a versenyek előtt). A nehézséget az jelenti számomra, hogy newcomerként (újoncként) 5 kört mehettem ma lassan az instruktőr mögött, és utána 5 kör volt a hivatalos edzés a superbikera. Több mint 60-an vagyunk. Az Open edzést is 3 részre bontották. A legjobb 23 megy az A versenyben, a többiek a B versenyen. A rajtrácson 12-dik vagyok. Ezúttal 70 newcomer volt jelen a reggeli pályabejáráson. Ebből Superbikeban a negyedik helyen végeztem.

Az Open B és a Superbike B futamon warm up nélkül kell gyorsulnom három másodpercet, hogy dobogóra állhassak. Az edzésen hideg volt, de száraz. Az út így is csúszott, de nagyon élveztem. A versenyre nagy esőt mondanak… Azt is imádom. A motor szuper, csapatom szuper, nekem kell alkalmazkodnom az irgalmatlan ír tempóhoz. Nagyon szűk a pálya, de az ugratók nagyon tetszenek. Csak ahol én harmadik telin ugrottam el, ott Guy Martin 5 teligázon…

Tehát, a feladat adott. Meg kell vadulnom, itt az utcai körülmények között. Ezt fogom tenni!

Én nem fogok olyan baromságot állítani, hogy jajj, rossz a motorom, de én nagyon tudok… Van 30 sokkal jobb utcai versenyző nálam! Ezt a tudásbeli hátrányt kell csökkentenem! Ez csak alázatos és tudatos munkával lehetséges! Másképp nem megy!

Az Open B futam:

Az első versenyen estek előttem, be kellett ugratnom a kerítés mellé. Ezt épphogy megúsztam. Volt még nagy esés és piros zászló. Hetedik lettem. Talán a Superbike futamon sikerül a dobogó. Jelenleg azt sem tudom, hol vagyok. A kerítés leszakította a térdkoptatómat, a másik motor meg szétütötte a jobb lábamat. Szerencsés vagyok, hogy megúsztam esés nélkül.

Hetedik lettem így is a 20-ból és a versenyen tudtam csak gyorsulni. Sikerült is 4 másodpercet. Fél másodpercre van a leggyorsabb köröm a győztestől. Remélem a második superbike jobban sikerül. 4 másodperccel gyorsabb vagyok 12 kör után, mint 2011-ben a KMR Kawával!

Bármi is lesz az eredmény, ez nagyon jó előjel a NorthWestre!

Sok és alázatos munkàra van még szükségem! A technikai feltételek adottak, a nem gyári csapatok között. Kihangsúlyozom, én úgy érzem, nagyon jól haladunk, de magamon még dolgoznom kell! Tudom az irányt, és mindent eszerint csinálok!

A Superbike B verseny:

Ez nagyon kemény verseny volt. 5 másodpercet gyorsultam összesen a két versenyen tegnaphoz képest. A második superbike futamon ötödik lettem. Nagyon akartam a dobogót, emiatt többször hibáztam, de itthon vagyunk egyben. Nagy lépéseket tettünk ma, hogy a NorthWesten és a TT-n jó legyen az eredmény.

Bevallom, nagy ugrás volt Cookstown! Nagy feladat, de óriási élmény. Igaz, hogy “csak” ötödik lettem, de az enyém volt a futam második leggyorsabb köre, és a verseny végén 1 tizedre voltam a negyedik helytől, és 1.6 másodpercre a harmadik helytől. Összességében elégedett és boldog vagyok. A motorom és a csapatom nagyon jó.

Hálás köszönet mindenkinek, aki mellettem áll és szurkol nekem! Külön köszönöm Stephen Thompsonnak és a csapatnak. Természetesen a legnagyobb köszönet Gáspár Endrének aki biztosítja a szponzori hátteret a versenyeimhez. Köszönöm és szép hétvégét kívánok mindenkinek!


– Bitter csapatfőnöke, Stephen Thompson a látottak alapján TOP25-ös helyezést prognosztizál a magyar versenyzőnek a NorthWestre, esetleg a legjobb újoncként (Superbike és Superstock kategóriában is indul).

– még több infó és kép Bitti közösségi-rajongói oldalán

Sportster

Facebook

INSTAGRAM

MPS AIRFORM
caballero

Trending