Connect with us
Suzuki

Blog

Bitter Sándor Tiszteletkör a Hungaroringen

Szeptember 10-én, szombaton motoros emléknap az égi versenypályán körözők számára, egy kisebb túrával és egy ringes emlékkörrel egybekötve

Published

on

ULTRABOLT
RST AIRBAG

Szöveg: RBiker

Űzheted csak hobbiként vagy sportszerűen, a motorozás adta élményt jó megélni. Egy emléknap keretében szeretnénk pályára hívni mindenkit, hogy tiszteletkört tehessünk együtt azok előtt akik már nincsenek velünk, és akikre büszkék lehetünk.

Egy közös túrával érkeznénk meg a pályához és tennénk tiszteletünket, találkozunk sportolókkal, betekintést nyerhetünk a Motoros nyíltnap világába és kapunk felvezetést a pályára a Hungaroring Motoros Akadémia támogatásával. A pályán a tiszteletkört videón és fotókkal is megörökítjük és azt az esemény oldalán közzé is tesszük.

Az esemény kiemelt megemlékezésén Bitter Sándor motorversenyző előtt tisztelgünk. Bitti több évtizednyi sportteljesítményét olyan neves futamok koronázzák, mint a Man-szigeti TT, vagy a Macaó GP, de rajthoz állt az Endurance VB-n, Daytona 200, NorthWest 200, Ulster GP-n is. Első győzelmét a Hungaroringen szerezte 1993-ban szupersport kategóriában. Többszörös magyar bajnoki címeket és számos futamgyőzelmet aratott rangos csapatokban és Suzukik pilótájaként.

Szeptemberben lesz egy éve, hogy Bitti elhunyt. Sokan tisztelték és őrzik emlékét, így határozta el Mike Tamás airbrush művész, hogy egy sajátos kezdeményezéssel tisztelegjen egykori barátja előtt és elkészítsen egy Bitter Sándor emléksisakot. Az elkészült sisak az emléknap alkalmával a Hungaroringen kerül kiállításra elsőként. Mike Tamás a sisakot árverésre bocsátja, a befolyt összeget jótékony célra fordítva. Itt az alkalom, hogy a legnagyobb rajongó megszerezhessen magának egy igazi ritkaságot!


A helyszínen Bittinek emléket állítunk és közösen gyertyát gyújtunk a nap zárásaként.

Az esemény nem csak a megemlékezés, hanem az előre tekintés napja is. Számos versenyzővel találkozhattok és beszélgethettek, megtekinthettek versenymotorokat és betekintést nyerhettek a motoros képzések világába. Filmvetítés vár titeket Bitti versenyeiről, amelyben megismerhetitek az egyik legelképesztőbb motorverseny világát. Várunk mindenkit egy közös útra „vissza a jövőbe”!

Kapcsolódó tartalom: Bitter, az ember – mélyinterjú Bittivel
– Élménybeszámoló: Három kör Bitter Sándor mögött

Programterv – szeptember 10.

14:30 gyülekező, majd 15:00 közös túra a Hungaroring főbejáratánál a Mol benzinkúttal szemben lévő parkolóból indulva. A környéken teszünk egy kört és ide is érkezünk vissza. https://goo.gl/maps/mmv8LuDR9Qz

15:45-55 kor érkezés a Hungaroringre a túráról, illetve aki önállóan ide érkezik az is a Mol benzinkúttal szemben lévő murvás parkolóban várakozzon.

16:00 felvezetéssel hajtunk be a pálya kijelölt területére (Porsche parkoló) és ott sorokban elosztva parkolunk le a már pályára való felvezetés rendjében.

16:30-tól Emléktábla és Emléksisak megtekintése. A megemlékezésen együtt veszünk részt a H-Moto Team és Tomracing Motorsport versenyzőivel, szintén velünk lesz: Juhász Dávid, Gyutai Adrián, Számadó Máté, Kurta János, Horváth Lajos “Laller dakar”, Szabó Henrik, Tóth Ádám “Team Tóth”, Rizmayer Gábor… és még sokan mások. Többen versenymotorjaikkal együtt érkeznek, így lehetőség lesz a megemlékezés és tiszteletkör előtt megcsodálni a gépeket és beszélgetni a versenyzőkkel. Közben filmvetítés Bitter Sanyi versenyein készült felvételekkel.

17:45 Öltözés és vonulás a motorokhoz.

18:00 Egy tiszteletkör a pályán instruktori felvezetéssel. Bármilyen motoros ruházatban lehetséges a pályára való felhajtás és az utassal történő motorozás is megengedett! A sebesség visszafogott tempóban lesz a biztonságot szem előtt tartva, és így reményeink szerint mindenkiről fog készülni fotó a pályán.
18:30 körül a parkolóban ahonnan indultunk gyertya gyújtás, majd távozás és felvezetéssel kísérve minket a főbejárathoz búcsúzunk.

Sportster

Facebook

INSTAGRAM

MPS AIRFORM
caballero

Trending