Csatlakozz hozzánk

Hírek

Bíróságra járni szopás

Pedig nem is követtem el semmit, csupán szemtanú voltam, ezért idéznek be minden alkalommal.

Közzétéve

ekkor

Sportster
MAI Kótyavetye

 

Az egész még 2006-ban kezdődött. Egy szép nyári napon szemtanúja voltam egy motoros balesetnek. Az egész ott történt előttem. Egy figyelmetlen autós behajtott a pirosban, keresztbe egy éppen akkor érkező motoros elé, majd megállt. A motoros hirtelen kikerülő manőverbe kezdett, de elcsúszott, és összetörte magát. A dolog attól lett kacifántos, hogy az autós elhajtott.

 

 

Ha a vétkes autós a helyszínen maradt volna, akkor a napnál világosabb lenne a történet. Ad egy betétlapot a motorosnak, és a kiérkező rendőrök feljelentik, amiért behajtott a pirosba. Ő kifizeti a bírságot, tán még a jogsiját is leteszi egy pár hónapra, de ez ezzel jár, aki hibázik, annak bűnhődnie kell. Tulajdonképpen örülhet, hogy nem történt tragédia. Azóta már rég túl lenne az egészen. Velem együtt.


Hamis tanúzást öt évig terjedő szabadságvesztéssel büntethetik.

A cserbenhagyás miatt kipattant bírósági hercehurca már három és fél éve tart, és még közel sincs vége. Féléves rendszerességgel járok a bíróságra, ahol órákat vesznek el az életemből azzal, hogy újra és újra végig kell hallgatnom minden résztvevő, tanú, és hamis tanú vallomását. A bűnös két, utólag előkerült „ismerősének” szava ugyanannyit ér a bíróság előtt, mint az időközben szintén kettőre leredukálódott valódi tanuké, így a bíró döntésképtelen. Rengeteg tanú meg sem jelent a tárgyaláson, mivel a helyszínelő rendőr nem írta fel az adataikat, akikét meg felírta, azokét elhagyta.


El tudnék képzelni jobb programot is, mint tárgyaláson ülni.

Mi ebből a tanulság? Nem egyszer hallottam tapasztalt, praktikusan gondolkozó emberek szájából, hogy minél hamarabb fel kell szívódni, nehogy úgy járjanak, mint én. Ezzel szemben én inkább azt javasolnám, hogy ha baleset történik velünk, – lehetőség szerint – gyűjtsük össze az összes szemtanú elérhetőségét, készítsünk fotókat, akár telefonnal! Ha a balesetet nem mi szenvedjük el, csak szemtanúk vagyunk, akkor igyekezzünk a lehető legtöbbet segíteni pórul járt motoros társunknak, feltételezve, hogy ő is így tenne fordított esetben.

Comments

comments

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

Kövess bennünket az Instagramon is!

MPS AIRFORM

Trending