Csatlakozz hozzánk

Blog

Beszélgettünk Checa-val

A motorkiállításon beszélgettünk pár szót David Checa-val, a yamahás endurance és superbike versenyzővel

Közzétéve

ekkor

Sportster
MAI Kótyavetye

A motorkiállításon beszélgettünk pár szót David Checa-val, a yamahás endurance és superbike versenyzővel

Előzőleg már hírül adtuk, hogy a Motorparts jóvoltából ellátogat hozzánk David Checa a kiállításra. Nem lepődtünk tehát meg, amikor belébotlottunk a Yamaha City standján. Pénteken megbeszéltük vele, hogy másnap felteszünk neki néhány kérdést. Ez így is történt, és pont akkor kaptuk el, amikor elindult az ausztrál superbike verseny első futama.

Együtt néztük, és megmondom őszintén érdekes volt az egyik WSBK menővel együtt szurkolni. Hogy ő miért nem indult, azt a videóban elmondja nekünk, mindenesetre volt kinek drukkolni, hiszen a bátyja, Carlos Checa ott volt a rajtrácson és a végén a tisztes ötödik helyig vitte a Hondáját.


Interjú ide vagy oda, verseeeny van!

A helyszín a YamahaCity standja, a videó operatőre BenZso, aki megpróbált értelmeseket kérdezni, az én (DennyM) vagyok, a tolmács pedig Mészáros Attila, a YamahaCity vezető-értékesítője. A videón ugyan nem látszik, de mindenképp szeretném megemlíteni a máltán világhíres Szőke Zoltánt, a City vezető-szerelőjét is, aki már csak a jelenlétével is emelte a hangulatot. (Ígértem Zoli, hogy sztár leszel :))

Beszélgetés David Checa-val

Amúgy David Checa nagyon nagy népszerűségnek örvend külföldön. Franciországban péládul meg se tud mozdulni autogram osztás nélkül, kávézóban pedig már eszét sem tudja mióta ült felismeretlenül. Na jó, azért ennyire nem durva a helyzet, de tény, hogy Yamahás bemutató vagy rendezvény nem nagyon van nélküle, például a legutóbbi R1 sajtóbemutatón is ott volt Ausztráliában és az utasmotoroztatást is rá szokták bízni. Nagy neve van tehát a motorsportban, amire persze mondhatnánk, hogy mindez a nagy öregnek, a bátyónak, Carlos Checa-nak köszönhető, de ez nem így van!


Zoli kérdezett egy pikánsat. Sajnos ezt a részt ki kellett vágnunk 😀

A 29 éves versenyző megjárta már a 250-es világbajnokságot, volt tesztpilóta, volt endurance bajnok és versenyzett SuperSport és Superbike futamokon is, sőt jelenleg is a WSBK-ban vitézkedik egy magán Yamaha R1 nyergében (GMT 94 TEAM). Komoly eredményeket viszont inkább hosszú távú versenyeken ért el, hiszen több ízben sikerült megnyernie az oscherslebeni, a Bol d’Or-i és a híres Le Mans-i 24 órást is. Lényeg a lényeg, tudja hogyan kell húzni a gázt, és bár nálunk méltatlanul kevesebben ismerik, mindenképp a motorsport nagy alakja.

 

Comments

comments

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

Kövess bennünket az Instagramon is!

MPS AIRFORM

Trending