Csatlakozz hozzánk

Hírek

Berger és Fiennes is BMW-éznek

A volt Forma 1-es versenyző egy BMW K1300GT-n, a színész pedig egy K130 R-en tölti szabadidejének egy részét

Közzétéve

ekkor

Sportster
MAI Kótyavetye

A volt Forma 1-es versenyző egy BMW K1300GT-n, a színész pedig egy K1300R-en tölti szabadidejének egy részét

A BMW 2008 végén mutatta be megújult K sorozatát, amellyel a bajor gyár a nagy teljesítményű, sportos motorok kategóriájában kívánta megszilárdítani pozícióját a motorkerékpár gyártás piacán. Számos BMW rajongó mellett a Forma 1 legenda, Gerhard Berger és a „Szerelmes Shakespeare” sztárja, Joseph Fiennes is ennek a sorozatnak a híve.

Nemrégiben vette át K 1300 GT túramotorját a 49 éves Gerhard Berger, aki összesen 14 Forma 1-es szezont versenyzett végig, amelyből tíz alkalommal nagydíjat is nyert. Berger a motort szinte azonnal próbára tette egy hosszabb Monaco-Barcelona-Ibiza úton. A Forma 1 legenda, a túra után a következőket nyilatkozta:

„Nagyon élveztem a túrát és megnyugtató volt, hogy nem kellett a leggyorsabb körre hajtanom. Ez a motor újra fellobbantotta a kétkerekűek iránti szenvedélyemet.”

– nyilatkozta a volt pilóta. Az osztrák versenyző generációjának egyik legnagyobbjaként tette le névjegyét a Forma 1-ben és annak ellenére, hogy összesen negyvennyolcszor állhatott dobogóra, korábban nem tervezte, hogy autóversenyző lesz.

Régen mindig motorral szerettem volna versenyezni, csak végül az autózás felé sodort az élet. Kaptam egy lehetőséget, hogy négy keréken bizonyítsak és kiderült, hogy van hozzá tehetségem. Így kezdődött az autóversenyzői karrierem.”

– emlékezet vissza Berger.

Az osztrák exversenyző motoros „karrierje” azonban már egészen fiatalon, 10 éves korában elkezdődött.

„Gyerekkoromban kölcsönkértem a szomszéd motorkerékpárját, de nem tudtam vele igazán messze menni, mivel nem ért le a lábam és valakinek mindig segítenie kellett a fölszállásban. Ennek ellenére a motorok iránti rajongás végigkísért egész életemben. Autóversenyzőként mindig a sebesség motivált, így sportmotorjaim voltak, és gyakorlatilag most tapasztaltam meg először a luxus túramotorok által nyújtott komfortot. A K 1300 GT hihetetlenül kényelmes. Egy sportmotoron 200 km után elfárad az ember, ennél a BMW-nél azonban 1000 km sem jelent különösebb problémát. Annak ellenére, hogy komoly extrákkal szerelték fel, kezelése pofon egyszerű.”

– mondta elégedetten az egykori F1 pilóta.

Bár a túramotorozást a K 1300 GT nyergében próbálta ki először Berger, a BMW márkanévvel régre visszanyúló kapcsolata van. A 80-as évek közepén három évet töltött a gyártónál a Forma 1-ben, majd 2000-ben a BMW F1 csapat versenyigazgatója lett. Szoros kapcsolat alakult ki közte és a bajor cég között és azóta is a márka nagy rajongója, sőt a BMW Motorrad Motorsport superbike csapatának is hű szurkolója.

„Egy fotózás alkalmával megláttam az új S 1000 RR-t és azt kell, hogy mondjam, hogy nagyszerűen néz ki. Alig várom, hogy kipróbálhassam! Az új szupersport motor, az S 1000 RR várakozáson felül teljesít a Superbike Világbajnokságon (WSBK), ahol a csapat pilótái, Ruben Xaus és Troy Corser már az első 5-be kerülésért küzdenek annak ellenére, hogy a csapatnak ez az első szezonja. Én nagyon szurkolok a srácoknak, és bízom benne, hogy a BMW rövidesen az élbolyban küzd majd!”

– mondta el a Forma 1 legenda.

Gerhard Berger mellett a brit színész, Joseph Fiennes is nemrégiben vette át új BMW-jét, egy K 1300 R naked bike-ot. A „Szerelmes Shakespeare” sztárja korábban már rendelkezett egy BMW K 1200 R-el, amiről sokáig azt állította, hogy a világ legjobb motorja.

„Ez a gép még az előző BMW-met is felülmúlja. Annyira magával ragadó, hogy nehezebben tartom kordában a saját magam a nyeregben, mint azelőtt. Úgy gondolom, hogy a motorozás praktikuma okán gyorsan el fog terjedni Európa nagyvárosaiban, mivel mindenhol vannak nagy dugók.”

– mondta a színész, aki 16 éves kora óta motorozik. Ahhoz, hogy Joseph kihasználja a motorban rejlő lehetőségeit, minél előbb szeretné versenypályára vinni a kategória legerősebb naked bike-ját, amely 173 lóerős teljesítményével és 140 Nm nyomatékával kategóriájának tekintélyt parancsoló modellje.

Comments

comments

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

Kövess bennünket az Instagramon is!

MPS AIRFORM

Trending