Csatlakozz hozzánk

Hírek

Benzinkúti átverés

Újabb átverési módszerek, amire érdemes odafigyelni.
 

Közzétéve

ekkor

RST AIRBAG
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Fel szeretnénk hívni a motorosok-autósok figyelmét egyes benzinkutaknál tapasztalható trükkös módszerre, amellyel a motorost-autóst készpénzes fizetéskor próbálják megrövidíteni.
 
 Benzinkút
A módszer lényege, hogy visszaadáskor úgy adnak vissza kevesebbet, hogy a pénztáros a kezét készenlétben tartja a visszaadandó bankjegyen a pénztárgép fiókjában, és ha a vevő megszámolja a visszajáró pénzt és már reklamálni akarna, nyomban előkapja a bankjegyet.
Az egyik Shell-kútnál 20,000 Ft-ból 13,780 Ft-ot kellett volna visszakapnom. A hölgy visszaadott 6,680 Ft-ot, majd értetlen arckifejezésemet látva azonnal előhúzott a fiókból egy 5,000 Ft-os bankjegyet. Már majdnem eltettem, amikor észrevettem, hogy egy ezressel még mindig kevesebb a visszadott összeg. A hölgy látva, hogy felfedeztem a hiányt, azonnal előhúzta az ezrest, amin a kezét tartotta. Ekkor már pontosan utánaszámoltam a visszajárónak, és kiderült, hogy 100 Ft-tal még mindig be akart csapni. Szóltam neki, hogy még egy százast kellene kapnom, mire a már szintén a keze alatt tartott 100 Ft-ost is kitette a pultra. Ez a játék hasonlít az “itt a piros , hol a piros” játékra az átverési módszer kifinomultságát tekintve. Ha a legfeltűnőbben hiányzó 5,000 Ft-os visszaadása után megkönnyebbülve eltettem volna a pénzt, akkor még mindig 1,100 Ft-tal károsítottak volna meg.
Sajnos, hasonló módszerrel találkoztam egy JET-kútnál is, ahol ismét egy lépcsőben, de szintén nagyobb cimletű bankjeggyel kevesebbet akartak visszaadni. A módszer ugyanaz volt, vagyis a hölgy a kezében a bankjeggyel “ugrásra készen” várta, hogy vajon észreveszem-e a hiányt. Ha ilyen esetben erélyesen lépne fel a vevő, talán még úgy is tűnhetne, hogy túlreagálja a dolgot, hiszen a pénztáros “már éppen nyújtani akarta a hiányzó bankjegyet”.
 
Szóval: VIGYÁZAT MOTOROSOK-AUTÓSOK!

MPS RAM MOUNT

Comments

comments

Trending