Csatlakozz hozzánk

Hírek

Benelli: tényleg jönnek az új modellek?

A kínai tulajdonos szerint a fő akadály az olasz bürokrácia.

Közzétéve

ekkor

RST AIRBAG
MPS RAM MOUNT

Most, amikor mindenhol megszorításokról, költségcsökkentésről, kínálatszűkítésről hallani, meglepő hír kapott szárnyra a Benellivel kapcsolatban. A neves olasz motoros lap, a Motociclismo úgy tudja, hogy a márka kínai tulajdonosai 20 millió eurót szeretnének fordítani új modellek fejlesztésére.

Ez mai árfolyamon számolva közel 6 milliárd forintot jelent, ami nem kevés pénz, főleg egy olyan kis gyártó számára, mint a Benelli. Igaz, a tervek ambiciózusak, főleg a 600-as, sornégyes szupersport masina, a Quattro említésére kapta fel mindenki a fejét. Merész húzás lesz a kínaiaktól és az olasz mérnököktől, ha közvetlen harcba szállnak a rendkívül erős japán konkurenciával.

Márpedig úgy tűnik, hogy így lesz. A Benelli tulajdonosánál, a Qianjiang Motornál önbizalomból nincs hiány:

„Azért vagyunk itt, mert hiszünk a tervünkben. Megvannak a képességeink és a kreativitásunk ahhoz, hogy motorkerékpárokat építsünk.”

– mondja Yan Haimei cégvezető. És valóban, a tervezett hatkilós műszaki adatai több mint meggyőzőek: a blokk 130 lóerőt ad majd le 15 500-nál, a csomagolás pedig – a pletykák szerint – karbonszálas monocoque vázból, egyoldali lengőkarból és függőcsapszeges kormányműből állhat.

A Quattro a tervek szerint már az idei év végén bemutatkozhat, ahogyan a régóta várt Due 756 is. Már épp ideje lenne, hogy a középkategóriás naked piacra kerüljön, hiszen először 2006-ban találkozhattunk a prototípusával. A Due 97 lovas blokkja a cég 1130-as, sorhármas erőforrásából született, lényegében úgy, hogy lecsippentettek róla egy hengert.

A történet legérdekesebb része mégis az, hogy a kínaiak szerint – akik 2005-ben vásárolták meg a Benellit – a talján hatóságok miatt húzódott el ennyire a márka felvirágoztatása.

„A mindent átszövő olasz bürokrácia, a különböző engedélyek megadásának túlbonyolítása és a kaotikus üzleti ügymenet akadályozza a Benelli növekedését és a fejlesztéseket.”

– nyilatkozta Haimei a Motociclismónak.


Comments

comments

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

MPS AIRFORM

Trending