Connect with us

Hírek

Benelli modellpaletta 2015: kínai-olasz motorok

Átnyálaztuk a patinás olasz márka jelenlegi kínálatát, amely bizony távol-keleti újdonságokkal lett feltöltve

Published

on

benelli modellpaletta 2015
ULTRABOLT
RST AIRBAG
Európa egyik legrégebbi motorgyártó vállalata, a Benelli 1911-ben alapult. Az olasz gyártó két MotoGP (250-es) bajnoki címmel büszkélkedhet, de más versenyeken is sikeres volt a régmúltban. Azóta viszont a vállalat többször is bezárta kapuit, 2005-től pedig a kínai Qianjiang társaság tulajdona lett. Az elmúlt 10 évben ennek ellenére kiváló, nagy háromhengeres motorok jelentek meg, ellenben az utóbbi évben hirtelen bemutatkoztak az új kínai modellek. Vajon ez a túlélést, vagy az olasz vérvonal elvesztését jelentheti a márkának?

Benelli TNT (Tornado Naked Tre) 1130

 
TNT 1130

A Benelli modern sportmotorjából, a Tornádóból faragott csupasz modell a donormotornál is nagyobb sikereket és pályafutást élt meg. A hatalmas, 1130 köbcentiméteres háromhengeres motor 158 lóerőt és 120Nm-t teljesít, a forma pedig igazán egyedire sikerült – például az oldalt elhelyezett hűtők és ventillátorok miatt. Az erőforrás alapjáraton inkább csak zakatol, de ha feljebb megy a fordulatszám, igazi Ferrari hangélményt produkál! Nem is csoda, hogy ez a típus vált a márka zászlóshajójává, melyből még száraz kuplungos változat is készült.

Benelli Tre-K 1130 Amazonas

Tre-K 1130

A TNT túraváltozata is jó fogadtatásra talált a piacon. Végre szokványos helyre került a hűtő, így az új modellel bátran útnak indulhatunk hosszabb utakra is. Rendkívül kényelmes, mégis megmaradt sportos jellege, melyhez kiváló pakolhatóság is párosult. A teljesítményt 123 lóerőre redukálták, a leadása viszont sokkal precízebb és kezelhetőbb lett. A képen a speciális Amazonas modell szerepel.

Benelli BN600R

BN600R

Az első igazán kínai modell, a Keeway RK600 testvére. Négyhengeres, 16 szelepes, 82 lóerős erőforrást, hatsebességes váltót, fordított első felfüggesztést, és olasz (Aprilia Shiver) stílusú vázat kapott. Habár a fejidom nem tűnik telitalálatnak, a motor többi része követi a márka stílusát, így amennyiben a műanyagok és az összeszerelés nem hatnak túlságosan kínainak, az eredmény akár egy jó ár-érték arányú motor is lehet! A gyártás viszont valószínűleg csak Kínában fog zajlani.

Benelli BN600GT

BN600GT

A kínai naked modellből már egy túraváltozatot is bemutattak, melynek erőforrása és teljesítménye nem változott. Habár szemből úgy tűnik, mintha a fejidomot még nem szerelték volna fel, a többi oldalról a gép igazán rendben van. Akinek a bivalyerős Tre-K már soknak tűnne, kiváló választás lehet a GT modell, ami hasonlóan jól pakolhatónak tűnik.

Benelli BN302

BN302

Az új 300-as modell a képek alapján sokkal inkább olasz formatervnek tűnik a hatszázasoknál. A soros kéthengeres erőforrás igazán Benelli stílusú vázat kapott, sőt ahogy kiderült, e típust nem csak Kínában, de Olaszországban is gyártani fogják. A 37 lóerős teljesítménnyel és a várhatóan kedvező árával akár egy igazán csábító motorrá is válhat kategóriájában!

Benelli BN251

BN251

Nem kell sokáig tanulmányoznunk a képeket, hogy lássuk, a 250-es belépő szintű modell ismét inkább kínai vonalakra hajaz. Habár ez a modell is fordított első villát kapott, a váz és a borítás kidolgozása közel sem annyira igényes, mint a BN302-nél. Ennek ellenére, ha a BN251-re jó árcédula kerül, akár egy sikeres belépőmodell is lehet a Benelli tulajdonosok körébe.

Sportster

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

Trending