Csatlakozz hozzánk

Hírek

Ben Spies boltba járós motorja

A Yamaha köszönetét fejezi ki ezzel a Spies számára készített egyedi supermotoval

Közzétéve

ekkor

ISSIMO
GRINGO Kicsi
ALPINESTARS OFF ROAD
MPS RAM MOUNT

Hogy mire való egy supermoto? Gyorsan és stílusosan elgurulni a zöldségeshez – mondja Ben Spies. Gyorsaságát nem kell bizonyítania és valószínűleg az egyedi stílussal sem lesznek gondjai a Könyök Kölyöknek újdonsült Yamahája nyergében.

Ben Spies azután, hogy 2009-ben – több, mint nyolcvan pontos hátrányát ledolgozva – elhappolta Noriyuki Haga orra elől a Superbike világbajnoki címet, idén a MotoGP-ben – fantasztikus szezont tudva a háta mögött – bezsebelte Az év újonca elismerést is, teljesen megérdemelten.

Már első évében, amikor hangvillás motorral indult, felért a csúcsra az R1-essel a VB-n, és az sem kis teljesítmény, hogy 2010-ben 176 pontot gyűjtött Tech3-mas Yamahájával, a legjobb szatelit versenyzőként végezve ezzel. Ezeket a kiváló eredményeket köszönte meg a gyártó egy különleges, supermotová alakított WR450F-fel, amelyet mindennapi használatra szánnak a Könyök Kölyök részére. Kérdés, hogy mit is jelent egy villámgyors világbajnoknak a mindennapi használat fogalma: “gyors menetek a zöldségeshez” – mondja ő. Úgy látszik, az utcán Ben Spies is csak egy motoros a sok közül, de ez nem jelenti azt, hogy sokáig lesz mindkét kerék a földön egy-egy ilyen bevásárlás alkalmával. A WR-t a Roland Sands Design csoport által alkotott külcsín teszi abszolút egyedivé, de a fényezésen kívül is kapott extrákat a vas: például az egyedi felnik a grand prix világát idéző tölcsér kipufogó is legalább ilyen látványos. A motort a kaliforniai Long Beach-en rendezett Progressive International Motorcycle Show keretein belül adták át az amerikainak, ahol népes rajongótáborának is bemutatta legújabb Yamaháját.


A GP-tölcsér-szerű kipufogó külön figyelmet érdemel (ez csak grafika, de ilyen a végleges verzió)

“Ben félelmetes tehetség, amit az idei Év újonca díj is bizonyít. Úgy érezzük, az általunk kialakított dizájn tükrözi valamennyire egyedi és eltökélt motorozási stílusát” – mondta el a 11-es rajtszámú WR-ről Roland Sands.

“Ben minösszesen két éve csatlakozott a Yamaha családhoz, és máris megnyerte a Superbike világbajnokságot számunkra. Ez a különleges WR450F, amit most bemutattunk neki, egy aprócska elismerés tőlünk, amiért ilyen hamar csúcsra tört a színeinkben” – nyilatkozta a nemzetközi kapcsolatokért felelős Yamaha-menedzser, Bob Starr.

MPS ALPINESTARS 2017

Comments

comments

Trending