Csatlakozz hozzánk

Blog

Bemutatták a Pannónia Bol d’Or-t (videóval! + új képek)

Várpalotán a Thury várban mutatták be az új Pannóniát. Igen, jól olvassátok!

Közzétéve

ekkor

RST AIRBAG

Úton vagyunk hazafelé a Pannónia várpalotai bemutatójáról, ahol megnézhettük a legendás márka egyetlen, új prototípusát. A gép a Bol d’Or névre hallgat, utalva a magyar motor Reisz János és Kurucz György által elért legnagyobb, 55 évvel ezelőtti sikerére. Ezért is fognak ebből a modellből pontosan 55 darabot gyártani, amit valószínűleg jövőre, vagy még az idei év második felében kezdenek el, attól függően, mikorra sikerül homologizálni. Ám nem kell megijedni, ez a szám csak erre a “felnemesített” változatra érvényes, utána jönnek új modellek, illetve egy egyszerűbb kivitel. Ez persze még erősen a jövő zenéje.

Azt, hogy mennyibe fog kerülni, még nem tudni, mert bár nyílván vannak elképzelések, de egyelőre mélyen hallgatnak róla. Mindenesetre azt hallottuk, hogy nem szeretnék nagyon drágán árulni, az exkluzivitást nem az ellenértékével, hanem a kis darabszámával akarják elérni. A vállalkozás már több éve elindult és abszolút rossz értesüléseinket megcáfolandó, teljesen magyar cégről van szó. Ámbár az olaszok, nevezetesen Franco Moro, Talmácsi Gábor csapatának egyik vezető szerelője rengeteget segített az ügy érdekében.

A motor café racer stílusban épült, a DRZ400E blokkjával és egy egyedileg készített króm molibdén vázzal, amihez olasz futóműelemeket szereltek. Elöl Marzocchi, hátul Paioli rugóstagok kapnak majd helyet a széria változaton. A fék is első osztályú minőség, a motor súlya pedig 100kg körül van, ami a majdnem 50 lóerős blokkal szenzációs menetteljesítményekre lesz képes, ha megvalósul.

Az élmény garantált, már csak ki kell várnunk a szériaérett motorokat. Az biztos, hogy sorba kell majd érte állni, mivel már itt a bemutatón el tudtak volna adni 15 darabot.

(utóirat) – Még némi fejlesztésre szükség lesz mert a DRZ elavult blokkja nem felel meg az Euro3-as követelményeknek, amivel forgalomba lehetne helyezni.  –

MPS RAM MOUNT

Comments

comments

Trending