Csatlakozz hozzánk

Blog

Bemutatták a 2011-es CBR-eket a Hungaroringen

Sajtótájékoztatón jártunk és kipróbáltuk a legújabb CBR-eket!

Közzétéve

ekkor

Sportster
MAI Kótyavetye

A Honda ma mutatta be a 2011-es CBR-eket hazánkban. A külföldi sajtótesztek után most volt lehetősége a motoros újságíróknak kipróbálni az újdonságokat, a CBR125R, a CBR250R és a CBR600F modelleket.

Természetesen a legkíváncsibbak a 600F-re voltunk és azt hiszem senki nem csalódott benne, aki kipróbálta. Elsőre olyan érzés volt ráülni, mintha egy kényelmes fotelba ültem volna. Na jó nem egészen, de a lábtartó-ülés-kormány háromszög zseniálisan el van találva. Nagyon kéyelmes testtartásban vezethető az újjáéleszett típus, amely vezetése is elég semleges. Igazi mindennapos közlekedésre alkalmas motorkerékpár, sportmotornak öltöztetve.
Ugyanez elmondható a kistestvéreiről is, de azok egy ár- és minőségi kategóriával lejjebb szállnak versenybe a piacon.

A regisztrációs adót tartalmazó árakat is megtudtuk: a 125-ös ára nem változik, ugyanúgy 880.000Ft, mint a tavalyi modell volt (ami egyébként most 785.000 forint akcióban). A 250-es 1.148.000 Ft, plusz ha valaki szeretné, akkor további 100.000 Ft-ért ABS-el is hazaviheti. A 600F pedig 2.348.000 Ft-ba kerül és 2.498.000Ft, ha a C-ABS-es változatot (ajánlott) tolnád ki a szalonból.

Azt is megtudtuk a sajtótájákoztatón, hogy ebben az évben még az őszi kiállítás előtt a szezon közepén is lehull a lepel jónéhány teljesen új Honda modellről. Mi már nagyon várjuk azokat is, de leginkább egy ilyen CBR600F tartósteszt-motorra fáj a fogunk. Reméljük a Hondánál is olvassák ezt a cikket 🙂

A motorkerékpárok mellett bemutatkoztak a Hondával versenyzők is. Név szerint Györfi Alen, Kispataki Viktor, Juhász Dávid és Tolnai István CBR1000RR-rel vágnak neki ennek a szezonnak, Sebestyén Péter (600RR) és valószínűleg Chrobák János ugyannennek a típusnak az erőforrásával hajtott Moto2-es motorral indul a spanyol bajnokságon.
Végül, de nem utolsó sorban az utánpótlás is képviseltette magát Tomes Patrik személyében, akit Tütős Zoltán mutatott be a sajtó képviselőinek – Patrik a német minimotor bajnokságban fog indulni.


Tomi kollégánknak is beszereztünk végre egy új MUGEN RACE bőrruhát 🙂
Másodvéleményem

Nagyon úgy nézett ki, hogy a szeszélyes időjárás miatt ebből ma nem lesz motorozás – pedig kíváncsiak voltunk a Milánóban bemutatott új CBR-ek “milyenségére”. Nem mondanám, hogy a képességeikre, hiszen azt pár kör alatt nem lehet megállapítani, de mégis, milyen a nagy visszatérő “600F”, a kicombosodott 125R és a “full új” 250R. Végül is ebben a sorrendben sikerült  kipróbálnom a felhozatalt, mert az ezeket bemutató sajtótájékoztató végére egészen tűrhető idő lett – elállt az eső… A prezentáción egyébként – egyfajta meglepetésként – a Next Generation Hungary SE Hondát használó versenyzői is felszólaltak, ismertetve idei terveiket. Kíváncsi vagyok, hogy egy ilyen ambíciózus egyesület mennyire tudja majd beváltani ígéreteit, miszerint – többek között Favaróék kapcsolatainak köszönhetően – reális ugródeszka lehet a válogatott tehetségek karrierében. Úgy legyen!

Visszatérve a friss és ropogós CBR-ekre, végtelenül jóindulatú mindhárom bringa. Mondjuk ez nem meglepetés, de még az új 600F is “magától megy”. Kényelmes, szép a hangja és jól is néz ki trikolorban. Jó lenne, ha összejönne tartósteszre egy ilyen, ennél jobbat nem is kívánhatnánk rendszeres nyúzásra. Nem volt unalmas a nagy Hungaroringen a kis 125-öst és 250-est sem terelgetni, amiről a vatta-új gumi és a taknyos pálya párosa gondoskodott. Vékony jégen táncoltunk, ezért nem derült ki túl sok minden róluk, de amint tudjuk, “békeidőben” is kifaggatjuk őket. Egyik olvasónk is jelezte, hogy érdekelné az egyhengeres negyedliteres CBR – minket is, ennél részletesebben. De miután a sikánban megcsúszott az eleje, a célom csak annyi volt, mint 2004-ben Baumgartner Zsoltinak az USA GP nyolcadik helyén: behozni a gépet, egy darabban, mindenáron 🙂 /KT#14

Comments

comments

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

Kövess bennünket az Instagramon is!

MPS AIRFORM

Trending