Csatlakozz hozzánk

Hírek

Bemutatkozott Németh Balázs

Élete első GP edzésén a biztonság és a tapasztalatszerzés volt a legfontosabb Balázsnak

Közzétéve

ekkor

GRINGO Kicsi
ALPINESTARS OFF ROAD
MPS RAM MOUNT

Élete első GP edzésén a biztonság és a tapasztalatszerzés volt a legfontosabb Balázsnak

Bemutatkozott a Balatonring Team új pilótája a 250 köbcentisek mezőnyében a gyorsaságimotoros-világbajnokságon. Németh Balázstól azt kérte a csapat a pénteki szabadedzés előtt, hogy elsősorban ne az időeredményekre figyeljen, hanem próbálja a lehető legjobban megismerni a motort és a pályát.

Balázs korábban alig-alig motorozott kétütemű géppel, így a féktávok és a sebességi fokozat helyes megválasztására kellett a legjobban ügyelnie. A Balatonring Team újonca minden segítséget megkapott a csapat mérnökeitől és Jorge Martínez Aspar Úrtól is, és erre számíthat egész hétvégén.

Németh Balázs végül a 24. időt érte el, a holnapi időmérő legfontosabb feladata, hogy kvalifikálja magát az Olasz Nagydíjra. Balázs pályafutása alatt sokszor bizonyította már, hogy nagyon gyorsan képes alkalmazkodni az új motorokhoz, illetve az új körülményekhez, erre a képességére holnap is óriási szüksége lesz.

Ráadásul a 21 éves tehetségnek a világbajnoki futam hangulata, körítése is újdonságnak számít, eleinte csak kapkodta a fejét, amikor az élmenőkkel találkozott a boksz környékén, persze később már megpróbált százszázalékosan a motorozásra koncentrálni.


 

A Balatonring Team pilótájával készült interjú letölthető a http://www.balatonringteam.eu/interju_nemeth_balazs/ címről.

Németh Balázs nyilatkozata:

„Először a pálya és a motor is szokatlan volt, sokszor rossz sebességi fokozatot választottam. Ahogy telt az idő, egyre jobban éreztem magam edzés közben. Az edzés előtt egyébként nem tudtam kipróbálni a motort, csak arra volt idő, hogy beállítsuk a lábtartót, a kormányt és a fékkarokat. A csapat azt kérte, hogy az első edzésen csak ismerkedjek a motorral, nem kell gyorsan menni, csak ismerjem meg a pályát és a motort. A főszerelővel kielemezzük az adatokat, elmondja majd, hogy mit kell máshogy csinálnom ahhoz, hogy holnap még gyorsabb legyek!”

MPS ALPINESTARS 2017

Comments

comments

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

Kövess bennünket az Instagramon is!

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No connected account.

Please go to the Instagram Feed settings page to connect an account.

Trending