Connect with us

Hírek

Bemutatkozott Németh Balázs

Élete első GP edzésén a biztonság és a tapasztalatszerzés volt a legfontosabb Balázsnak

Published

on

Sportster
RST AIRBAG

Élete első GP edzésén a biztonság és a tapasztalatszerzés volt a legfontosabb Balázsnak

Bemutatkozott a Balatonring Team új pilótája a 250 köbcentisek mezőnyében a gyorsaságimotoros-világbajnokságon. Németh Balázstól azt kérte a csapat a pénteki szabadedzés előtt, hogy elsősorban ne az időeredményekre figyeljen, hanem próbálja a lehető legjobban megismerni a motort és a pályát.

Balázs korábban alig-alig motorozott kétütemű géppel, így a féktávok és a sebességi fokozat helyes megválasztására kellett a legjobban ügyelnie. A Balatonring Team újonca minden segítséget megkapott a csapat mérnökeitől és Jorge Martínez Aspar Úrtól is, és erre számíthat egész hétvégén.

Németh Balázs végül a 24. időt érte el, a holnapi időmérő legfontosabb feladata, hogy kvalifikálja magát az Olasz Nagydíjra. Balázs pályafutása alatt sokszor bizonyította már, hogy nagyon gyorsan képes alkalmazkodni az új motorokhoz, illetve az új körülményekhez, erre a képességére holnap is óriási szüksége lesz.

Ráadásul a 21 éves tehetségnek a világbajnoki futam hangulata, körítése is újdonságnak számít, eleinte csak kapkodta a fejét, amikor az élmenőkkel találkozott a boksz környékén, persze később már megpróbált százszázalékosan a motorozásra koncentrálni.


 

A Balatonring Team pilótájával készült interjú letölthető a http://www.balatonringteam.eu/interju_nemeth_balazs/ címről.

Németh Balázs nyilatkozata:

„Először a pálya és a motor is szokatlan volt, sokszor rossz sebességi fokozatot választottam. Ahogy telt az idő, egyre jobban éreztem magam edzés közben. Az edzés előtt egyébként nem tudtam kipróbálni a motort, csak arra volt idő, hogy beállítsuk a lábtartót, a kormányt és a fékkarokat. A csapat azt kérte, hogy az első edzésen csak ismerkedjek a motorral, nem kell gyorsan menni, csak ismerjem meg a pályát és a motort. A főszerelővel kielemezzük az adatokat, elmondja majd, hogy mit kell máshogy csinálnom ahhoz, hogy holnap még gyorsabb legyek!”

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

MPS AIRFORM

Trending