Csatlakozz hozzánk

Hírek

Bemutatkozott az Ivanics Kawasaki Team

“Pár hét leforgása alatt a semmiből nőtte ki magát ez a két fős alakulat”

Közzétéve

ekkor

RST AIRBAG

Szöveg: Nagy Norbert

Édes a lelkemnek, mikor egy kilátástalan helyzetben valaki képes optimistán elindítani egy komoly projektet. Az Ivanics Kawasaki Team bemutatóján meggyőződhettem róla, hogy az Magyar Motokrossz Bajnokság új alakulata is egy ilyen optimista vállalkozás. Pár hét leforgása alatt a semmiből nőtte ki magát ez a két fős alakulat, ami ismervén a hazai pénzügyi viszonyokat, pláne a motokrosszba invesztáló cégek drasztikusan csökkenő számát, mindenképpen kalap emelést érdemel.

Talán nem vagyok azzal egyedül, amikor kicsit összeráncolom a homlokom arra a kijelentésre, miszerint valaki értéket szeretne teremteni a magyar motorsportban. Pedig az MXOB újonc alakulata pontosan ezzel a felkiáltással leplezte le tegnap délután a székesfehérvári központban a két új 450-es Kawasakit. Szép-Horváth Arnold és Skoff Gábor fogja megülni a technikát, előbbi az első-, utóbbi a másodosztályban, illetve a Nyugat-Kupa fordulóin.

“Örömmel jelenthetem be, hogy cégünk új terepre merészkedik, megmérettetünk a terepmotorok világában. Fontos számunkra a motorsport és fontos volt, hogy székesfehérvári fiatalokat támogassunk. A cég filozófiája, hogy értéket teremtünk. Ezzel az új projekttel is ezt kívánjuk tenni, azzal a profizmussal, amivel az elmúlt mintegy húsz évben az autókereskedelemben részt vettünk.” – nyitotta meg a sajtótájékoztatót ifjabb Ivanics Lajos, cégvezető.

A csapat megjelenéséért, és média szerepléséért (is) Skoff Gábor felel, aki tavaly még a Suzuki csapatban látta el ezeket a feladatokat. Talán nem mondok azzal meglepőt egy szakmában jártas embernek sem, hogy a csapat megalakulásában elévülhetetlen szerepe volt, hisz’ a támogatók felkutatásának terhe az ő vállát nyomta. A motoron helyet kapó logók azt mutatják, hogy jól végezte a dolgát.

Büszke vagyok erre a projektre, és köszönettel tartozom az Ivanics Kft.-nek, hogy lehetőséget biztosítottak a csapat megalakulásához. Az elmúlt hetek kemény munkája ma végre megelevenedett, és nagyon tetszik amit látok. Zsarnai András barátom remek munkát végzett a csapat arculatának megtervezésében, a minket segítő szponzorok is maradéktalanul elégedettek a végeredménnyel.
Az a csapat célja, hogy meghatározó színfoltjai legyünk a magyar bajnokság mezőnyének, a pályán és azon kívül egyaránt.” – mondta Skoff Gábor, csapatvezető.


Szép-Horváth Arnold és Skoff Gábor versenyez idén az új csapat színeiben

Na igen, az eredmények! Az első topic, ami azonnal felmerül egy újonc csapattal kapcsolatban. Mi az ami elvárható, és ebből mi teljesíthető? A holtszezonban történt változások miatt szinte megjósolhatatlan jelen pillanatban. A szponzori szerződések nem eredménycentrikusság jegyében köttettek, így legalább ez a teher lekerült a versenyzőkről. Gábor a másodosztály érmesei közé várja magát, Szép-Horváth Arnold pedig a tavalyi eredményével kiegyezne ezúttal is, konkrétan az OB-n egy ötödik helyezéssel, a Nyugat-Kupán pedig a bajnoki címmel.

A motorok szűzies bájukkal tűrték a vakuk villanását a sajtótájékoztatón, de hamarosan túlesnek a tűzkeresztségen. Szombaton, a monori pályán, a csapatfotózás keretein belül kerül sor az Ivanics Kawasaki Team első szárnypróbálgatására, ahol Firtosvári Gábor és Szőke Márk, vagyis a Kawasaki Magyarország első számú alakulata is csatlakozik az újonc egységhez.

MPS RAM MOUNT

Comments

comments

Trending