Csatlakozz hozzánk

Akciók

Bemutatkozik a Schuberth C3 Pro

A világ legcsendesebb felnyitható – sportmotorosoknak is ajánlott – sisakja az EuroMotornál

Közzétéve

ekkor

Sportster
MAI Kótyavetye

Csendes, könnyű, kompakt – röviden így jellemezhető a Schuberth C3 felnyitható túrasisak, az elmúlt években piaci szegmensének egyik legnépszerűbb tagjává vált, s mérceként szolgált a konkurens gyártók számára is. Most megszületett ennek továbbfejlesztett változata, a C3 Pro, amelyet a Schuberth a kölni Intermot-on mutatott be.

A C3 Pro rendelkezik mindazokkal a tulajdonságokkal, amelyek a C3-at sikeressé tették, ugyanakkor számos teljesen új megoldással is gazdagodott. Az újítások közül az egyik legfontosabb a Schuberth szélcsatornájában kifejlesztett légterelő, amelynek köszönhetően a felhajtható állrészű C3 Pro azok számára is kiváló választás, akik szeretnek igazán nagy sebességgel motorozni – és itt nemcsak a túrázókra gondol a gyár, hanem a sportmotorosokra is.

További újdonság a sisakba épített két antenna, amelyek 700 méterre növelik az opcionális Schuberth SRCS C3 Pro sisakkommunikációs rendszer hatótávolságát, valamint segítségükkel hatékonyabban foghatók a különböző kommunikációs eszközök Bluetooth- és a rádiójelei még nagy sebességnél is. A C3 Pro átdolgozott bélése kiváló minőségű mikroszálas anyagokból és ún. Coolmax szövetből készül, a továbbfejlesztett szellőzőrendszer maximális komfortot biztosít a leghosszabb túrák során is. A 100 km/h-s sebességnél mért 82 db(A)-es belső zajszinttel a C3 Pro a valaha készített legcsendesebb Schuberth sisak, és egyúttal a világ legcsendesebb felnyitható sisakja.

A Schuberth 1998-ban mutatta be első felnyitható bukósisakját, a Conceptet. Az azóta eltelt idő alatt a német márka minden egyes új modellje forradalmasította a felnyitható sisakok piacát. A Concept kivételes kényelmével és az állrésztől függetlenül mozgatható napellenzőjével tűnt ki vetélytársai közül. A szélcsatornában fejlesztett C2 2002-ben elhódította a világ legcsendesebb sisakja címet, a 2008-ban bemutatott C3 pedig a felnyitható sisakok méretével és megjelenésével kapcsolatos előítéleteket cáfolta meg: ugyanolyan kompakt és könnyű volt, mint a zárt sisakok.


A C3 Pro összesen 23 ponton újult meg az ‘alap’ C3-hoz képest

„Az elmúlt 15 év folyamatos fejlesztéseivel sikerült elérnünk, hogy a kezdetben csak egy szűk réteg által használt felnyitható sisakok egyre népszerűbbé váltak, s ma már számos területen teljesen elfogadott a használatuk, egyre több motoros választja ezt a sisaktípust. A C3-mal nagyon magas szintre jutottunk, nyilvánvalóvá vált, hogy egy felnyitható sisak nemcsak a szerpentineken használható, hanem esetenként akár pályanapokon is. Ezek a tapasztalatok ösztönöztek bennünket a C3 továbbfejlesztésére. A saját szélcsatornánkban végzett aerodinamikai tesztek segítségével elértük, hogy ma már a sportmotorosoknak sem kell azon gondolkodniuk, felvegyenek-e egy felnyitható sisakot vagy sem” – mondta Marcel Lejeune, a Schuberth GmbH vezérigazgatója a C3 Pro bemutatóján.

A C3 Pro tarkórészénél kialakított, jellegzetes, légterelőként szolgáló él az említett szélcsatornás fejlesztések eredményeként született meg. Ez az él gondoskodik arról, hogy a C3 Pro tökéletesen semlegesen viselkedik a menetszélben még nagy sebesség mellett is, kiváló iránytartási stabilitás jellemzi és nem hat rá felhajtóerő.


Az új áll- és fejszellőzőnek köszönhetően 100 km/h-s sebességgel haladva másodpercenként közel 9 liter friss levegő áramlik át a C3 Pro belsején
Műszaki adatok – Schuberth C3 Pro

Sisakhéj: kompozit héj, üvegszál erősítésű Duroplast mátrix, két héjméret
Súly: kb. 1570 g* (a beépített napellenzővel, a két antennával és a zajcsökkentő gallérral együtt) *+/- 50 g a sisak méretétől függően
Plexi: 2 mm vastag polikarbonát, színtelen, Optical Class 1 (1-es Optikai osztály) minősítés, Pinlock párásodásgátló, turbulátorok (a sisakplexi felső szélén, megakadályozzák a jellegzetes fütyülő, sípoló hang kialakulását), szerszámok nélküli,
gyors fel- és leszerelés
Beépített napellenző: polikarbonát, karcálló bevonat, színezett (80%)
Szellőzőrendszer: állítható, két nagyméretű szellőzőnyílás a fejrészen, egy szellőzőnyílás az állrészen, optimalizált kivezetőnyílások hátul
Bélés: Coolmax szövet és mikroszálas anyagok, kivehető és mosható, cserélhető arcpárnák, kivehető zajcsökkentő gallér
Csat: Micro-lock csat, egyszerűen kezelhető, praktikus
Egyéb felszerelés: két beépített antenna
Szabvány: ECE 22-05
Méretek: XXS-XXXL (kis héj: 50/51-58/59, nagy héj: 60/61-64/65)
Színek: matt fekete, fényes fekete, fényes fehér, fényes ezüst
Ár: 179.000,- Ft (alapfényezés), 188.000,- Ft (metálfényezés)

Az új C3 Pro 2012. október végétől lesz kapható a Schuberth sisakok magyarországi forgalmazójánál, az EuroMotor Kft.-nél (1134 Budapest, Lehel u. 17/b-c, tel.: +36-1-877-4430; euromotor.hu; pult@euromotor.hu). A C3 Pro mellett a C3 alapmodell továbbra is megmarad a Schuberth kínálatában.

Forrás: EuroMotor

Comments

comments

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

Kövess bennünket az Instagramon is!

MPS AIRFORM

Trending