Csatlakozz hozzánk

Hírek

Bemutatkozik a debreceni SRT

Azaz honnan indult, hová jutott és merre tart a Stunt Riding Team

Közzétéve

ekkor

RST AIRBAG

Szöveg: Csabi, FsMark – SRT

Haverok, buli, stunt. Persze nem ez az SRT rövidítése, de nagyon illik a debreceni srácokra. A Stunt Riding Team életében legalább olyan fontos tényező a barátság, az összetartás, mint a motoros mutatványok.

KT#14: Amennyiben szoktál motoros videókat nézegetni a neten, biztosan találkoztál már az SRT nevével. Bizonyos időközönként ügyesen megvágott és hangulatos amatőr videókkal dobják fel a kínálatot, melyekben a motorozás mellett némi bohóckodás is szerepet kap. Én még a kunmadarasi parkolóból emlékszem a srácokra, akik rögtönzött, nem hivatalos stunt show keretében marasztalták az épp hazafelé induló közönséget. Az embereknek annyira bejött a téma, hogy egyáltalán nem siettek hazafele, az SRT-s riderek pedig még jobban élvezték – és pont ez a lényeg. De errő beszéljenek bővebben a srácok, úgyhogy át is adom a szót az SRT két alappillérének, Csabinak és FsMark-nak, akik mesélnek Nektek a csapat múltjáról, jelenéről és jövőjéről is.

A történet kezdete 2003-ra nyúlik vissza, amikor megalakultunk. Semmi nagy dolgot nem kell elképzelni, egyszerű robogós srácokként kezdtük. Egy esti gurulás ötszáz forintból megvolt, mégis remekül éreztük már akkor is magunkat. Valahogy különbözni akartunk az átlagtól. Mindig is hiányoltuk azt a szeletet a motorosok palettájáról, akik ha kell őrültek, de egyben humorosak is (mint mondjuk Mókus? – a szerk.) Ekkoriban kezdtük el összerakni a saját stílusunkra jellemző videókat. Javarészt kis gépekről, trükkökről, poénkodásról és barátságról szóltak a filmjeink. Egy pár centis első kereken gurulásnak már nagyon tudtunk örülni.

Ahogy telt az idő, jöttek a nagyobb gépek és a velük együtt a nagyobb tervek is. Új tagok csatlakoztak az évek alatt, hozzáteszem, mindenkinek külön története van nálunk. Mindenki egy egyéniség, olyan jellemű, mint a motorja. Nem vagyunk mi elit alakulat, mégis odafigyelünk a feszültségek elkerülésére. A nem közénk valóak kiesnek, illetve eleve nem fogadjuk be őket. Persze ez nem jelenti azt, ha valaki hozzánk szól, elküldjük melegebb éghajlatra… – de megvan a modorunk.


FsMark, az SRT oszlopos tagja és a Kawasaki ER6n

Időközben megtehettük volna, hogy beolvadunk valamelyik helyi motoros társasági körbe, mégis a saját utunkat jártuk. Szereztünk haragosokat és pártolókat egyaránt a videóinkkal, annak ellenére, hogy sohasem vártunk el semmiféle reakciót. Úgy éreztük, van némi igény ránk, még ha pár embernek tetszett is csak – ez ösztönzött mindenkit a folytatásra. Ekkorra már mindahányan tudtuk, hogy konkrétan melyik része érdekel bennünket a motorozásnak. Éppen ezért a nevünk kissé megtévesztő lehet, ugyanis Márkó és Gyuri a két stunt-felelős, de természetesen a többiek is tudnak trükköket a gépükkel. Mégis, van akit a hegyi utak vonzanak, van, akit a távolság. Érdeklődésünket tekintve akadnak persze más műfajok is, mint az enduro vagy a supermoto. Ez a sokszínűség talán kevés csapatról mondható el.

Sok gyakorlással a stunt felelőseink egyre ügyesebbek lettek, de ez hozta magával a problémákat is. Például, hogy keresni kellett gyakorlásra alkalmas helyet. Ez az igényünk sajnos a mai napig nem rendeződött, a motorfejlesztésekről, átalakításokról nem is beszélve. Gumi, benzin, miegymás… Hozzáteszem, a helyi milícia is mindig gondoskodott a hangulatunkról. Az utcai randalírozásról lemondtunk, hogy békén hagyjanak, mégis mindig megtalálnak. Persze itt is a fejétől bűzlik a hal, nem feltétlen a kiküldött járőr a főgonosz.


A kezdetek, 6-7 évvel ezelőtt. Azóta nagymotorral is megcsinálják ugyanezt

Valahogy ezeket is túléltük és közel megoldottuk. Voltak persze ezeknél nehezebb napok is: diákokként és pályakezdőkként nem volt könnyű az anyagiakat előteremteni, de egy forintot sem bántunk meg azóta sem. Olykor elestünk, de mindig felálltunk – viszont egyszer sem jutott eszünkbe, hogy abbahagyjuk ezt az egészet. Mindig ott volt valaki, aki segítsen. Motorjainktól is csak akkor válunk meg, ha másikat akarunk venni.

Manapság már bemutatózni is megkeresnek minket, ahol igyekszünk odatenni magunkat – ezeket a pillanatokat nagyon élvezzük. Rengeteg olyan arccal találkozunk, akiket a végtelenségig visszaemlegetünk, az szervezők jófejségéről nem is beszélve. Ha meghívást kapunk, sokszor olyan kedvesek velünk, hogy szinte meg sem érdemeljük. Szóval vannak még rendes emberek manapság, főleg vidéken.


Most már “hivatalosan”, vagyis bemutatókon is láthatod az SRT tagjait

Ha éppen nem gurulunk vagy bemutatózunk, az összetartás akkor is megvan. Rengeteg más hobbink van még, amit szintén a saját stílusunkban élünk meg. A téli hónapok így igen hamar elszállnak (jó Nektek, srácok – a szerk.) Együtt sportolunk, filmezünk, videót vágunk, tivornyázunk. Bármelyikünk otthagyja a vasárnapi ebédet az anyósjelöltnél, ha esetleg befut egy közös program. Szóval ez ennyire komoly 🙂

Az, hogy a továbbiakban mi lesz velünk, mindig is egy felesleges kérdés marad. Nem szeretünk a jövőn agyalni. “Ember tervez, Isten végez” – tartja a mondás. Talán túl álszent lenne kijelenteni mindezt, mert pár cél azért akad. Gyakorlással fejlődni, megtartani a jó hangulatot, támogatókat szerezni, legyen az egy stunt-ra alkalmas terület, vagy csak egy jó szó.

Ha felkeltettük a kíváncsiságodat, látogass el a honlapunkra: www.srt.eoldal.hu
Hamarosan lesz új is! Itt megnézhetitek képekben, kisfilmekben, amit csak tudni lehet rólunk.

Üdvözöl mindenkit Debrecenből a Stunt Riding Team összes tagja:

FsMark – Kawasaki ER6n
FsDani – Husqvarna SM 510
Tejfog – Honda CBR600RR
DNA – Husqvarna SM 510
Beo – Husqvarna SM 510
FsGyuri – Yamaha Jog
Csabi – Suzuki GSX-R 750
Luig – Honda CBF600
Terdik – Suzuki DR-Z 400
Balogh – “Főállású életművész”


Május 15-én Hajdúszoboszlón, július 23-24-én pedig Tiszadorogmán biztos, hogy láthatod fellépni a srácokat


 

A csapat legújabb, tavaszi videója
2008 nyara, SRT szemszögből
Kunmadaras 2007, SRT módra…

MPS RAM MOUNT

Comments

comments

Trending