Csatlakozz hozzánk

Hírek

Bekeményítenek a németek

A felelőtlen száguldás és zaj következménye

Közzétéve

ekkor

Sportster
MAI Kótyavetye

Németországban sajnos nem egyedi eset, hogy bizonyos útszakaszokat egyszerűen elzárnak a motorosok elől.  Az Észak-Rajna-Vesztfália területén egy újabb szakasz tiltásáról dönthetnek az elkövetkezendő napokban, és az L707-es út lehet a következő áldozat. Ha ez összejön, akkor április és október között nem láthatunk majd ott egy motort se, kivéve abban az esetben, ha valaki vállalja a büntetést.

A záráshoz több ok is vezetett, például évről évre emelkedik a motorkerékpáros balesetek száma, illetve a növekvő zajszennyezés, amit egyszerűen nem tudnak tolerálni a helyi lakosok.

Minden eddigi intézkedés hatástalan.

Minden eddigi próbálkozás, amellyel az adott útszakaszt szerették volna versenyzésre kevésbé vonzóvá tenni, hatástalannak bizonyult. Parkolókat zártak le, rázócsíkokat helyeztek el, megállni tilos táblákat raktak ki, az utolsó próbálkozás a sávelválasztó volt az „Applauskurve” (taps kanyar) nevű kanyarban. Hiába töltöttek több időt a rendőrök az út környékén, hiába tartottak felvilágosító oktatásokat, a fegyelmezetlen motorosokat ezek sem riasztják el.

A motoros szövetségek megértik a helyiek felháborodását, védekezésül hivatkoznak a megengedett maximum DB zajszintre, továbbá viselik a következményeket úgynevezett „fekete bárányok” után, akik ezt figyelmen kívül hagyják. Mindenesetre jogilag kivizsgáltatják az útzár lehetőségét és mindenképpen fellebbeznek ellene.

Olaszországban, Németországban és Svájcban nem szokatlan az ilyen intézkedés.  A németeknél ez lehet immár a 116. motorosok elől lezárt út.

Persze most sokan azt gondolják, hogy „Németország messze van, mit érdekel ez engem.” Valljuk be, ha erre rákap a magyar hatóság (és volt már ezzel kapcsolatos intézkedés), akkor nálunk is vége az aranyéletnek.  Azt is elmondhatjuk, hogy a nyugati gondolkodás fényévekkel előttünk van, de egyszer nálunk is betelhet az a bizonyos pohár.

Mindenesetre, ha nyugati túrát tervezünk, akkor érdemes megnézni a lezárt szakaszok listáját, amit itt érhetünk el:

http://

Comments

comments

Kattintson a hozzászóláshoz

Hagyj egy üzenetet

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

Kövess bennünket az Instagramon is!

MPS AIRFORM

Trending