Csatlakozz hozzánk

Hírek

Bekeményít a Dorna? Fenatit visszahozza a pályára!

A Dorna feje, Carmelo Ezpelata látni akarja Romano Fenatit a Japán Nagydíjon versenyezni

Közzétéve

ekkor

Sportster
MAI Kótyavetye

Vito Ippolito elnök így nyilatkozott: “A FIM nem feszíti keresztre Fenatit”.

Tegnap a Genfi Nemzetközi Motorkerékpár Szövetség székhelyén, Svájcban került meghallgatásra Romano a misanói eseményekről, mikor is az olasz versenyző menet közben meghúzta Manzi fékét. A FIM sportfelügyelői megbüntették Fenatit, két futamról kizárták, valamint fekete zászlót kapott Misanoban, de a szövetség mégis beszélni akart közvetlenül a motorossal.

A FIM korábbi elnökségének idejében biztosították magukat arról a jogról, hogy bármikor, bármilyen eseménybe beleavatkozhatnak.

A tegnapi találkozó célja az volt, hogy világosabb képet kapjanak a történtekről. Az ülés végén semmiféle hivatalos közleményt nem bocsátottak ki, ám azt tudjuk, hogy a Szövetség úgy döntött, hogy a Fenatit egy olyan kampányban fogja felhasználni, amely elősegíti a motorkerékpár-versenyzést és a biztonságot a pályán.

Ez egyfajta „közösségi szolgálat” lesz, Romano megtanulja a leckét, és ezáltal új kép épül fel róla.

A Dorna főnöke Carmelo Ezpeleta, most azon dolgozik, hogy Fenati minél előbb visszakerüljön a pályára. A spanyol vezérigazgató valóban azt akarja, hogy a Motegi GP-ben, a büntetésének letöltése után már rajthoz állhasson. Viszont ez már nem lesz olyan egyszerű, mert a Snipers csapat már kirúgta Fenatit, és Xavier Cardelus versenyzik helyette a szezon hátralévő részében, jelenleg pedig nincsen máshol hely.

Ezpeleta mindazonáltal világossá tette, hogy Fenati-t a bajnokságban kívánja látni, és megoldást talál erre a problémára. Egyrészt azért, mert vissza akar férkőzni az olaszok kegyeibe, másrészt mert Romano visszatérése jelentős médiahatással járna. Jelenleg 4 forduló maradt (a kizárási időszakot követően), meglátjuk, hogy a Fenatinak lesz-e még esélye indulni a hátralévő versenyeken

Comments

comments

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

Kövess bennünket az Instagramon is!

MPS AIRFORM

Trending